15. novembar 2018.15. nov 2018.
DECA I CVEĆE

Lepša strana sveta

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Laza K. Lazarević, posetili su protekle nedelje Javno-komunalno preduzeće „Stari grad“ – Sektor zelenila. Aktivnosti su organizovane u sklopu predmeta Čuvari priode, sa ciljem da deca vide rasadnik.
Ono o čemu su učili iz udžbenika, u okviru izbornog predmeta Čuvari prirode, sada su mogli da vide uživo. Učenici IV 1, Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ sa učiteljicom Svetlanom Petrović, obišli su rasadnik i naučili kako se sadi cveće i koja je optimalna temperatura za rast biljaka.
- „Prvi put smo posetili rasadnik prošle godine. Došli smo opet jer su deca ovde srećna. Užvaju u cveću i uče da ne treba zagađivati okolinu, već je treba štiti i voditi računa da nam grad bude još lepši“- istakla je učiteljica Svetalna Petrović.
Reč je o tradicionalnim posetama mališana, u okviru saradnje Javno komunalnog preduzeća „Stari grad“ sa šabačkim Osnovnim školama i Predškolskom ustanovom „Naše dete“.
- Mališani dolaze da pogledaju čime se mi bavimo u rasadniku. Najinteresantnija im je proizvodnja sezonskog cveća, koje mi na teritoriji grada, sadimo dva puta godišnje. Drago nam je što je sve veći broj škola i vrtića koji nam dolaze u posetu“ – rekla je Slavica Radanović, rukovodilac Sektora zelenilo JKP „Stari grad“.
U Zelenilu se trenutno radi na sadnji cveća na 1.700 metra kvadaratnih. U okviru projekata koji je započet sredinom oktobra, biće zasađeno oko 27.000 biljaka krasuljaka, ljubičice, spomenka i šeboja. Jesenji rasad ostaće na cvetnim površinama do maja sledeće godine, kada će biti zamenjeno drugim, koje će se naći u proizvodnji Gradskog zelenila od 15.tog decembra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa