15. novembar 2018.15. nov 2018.

PITANjE NEDELjE GLASA PODRINjA:

Kako komentarišete prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu?
Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke
- Raspored zvaničnika ne možemo tretirati kao poruku upućenu Srbiji, niti u tome vidimo reviziju mesta i uloge u istorijskom događaju prelomnom za svet na početku XX veka. To može biti isključivo odnos koji Francuska danas ima prema odnosima i akterima koji obeležavaju političku scenu ovog dela Balkana.


Živojin Vuletić, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove
- Pre svega, to je bila prilika da se oda poštovanje i srpskom narodu, a to poštovanje nije pokazala ni Francuska, ni naš predsednik. Racionalno, trebalo je da protestuje na licu mesta, ali i da ostane na ceremoniji. Nije u pitanju njegova emocija, nego interes srpskog naroda, koji je stariji i važniji od svakog predsednika Srbije - bivšeg, sadašnjeg i budućeg.


Božidar Katić, poverenik za Mačvanki okrug Narodne stranke
- Predsednik Srbije nije ni trebalo da bude u Parizu već u Beogradu, kao i Englezi. Čim je istaknuta zastava lažne države Kosovo, trebalo je da uputi protestnu notu, najmanje. Dobio je mesto tamo gde ga i vide. Utisak je da je on, takav kakav je, uspeo da najveću pobedu Srbije u istoriji pretvori u poraz zbog svoje bolesne ambicije i pogrešne percepcije stanja u svetu i svoje važnosti i bitnosti.


Maja Milićević, predsednica Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Šabac
- Srbija je dobila nedostojno mesto na ceremoniji u Parizu. Ako je Hašim Tači, predsednik nepostojeće države Kosovo, uvažen mestom iznad najvažnijih zvanica, onda smo svi mi zajedno poniženi. Smatram da predsednik Srbije dobro zna da li je trebalo ili ne da odreaguje i kako se upućuju protestne note. Ovo je bila ceremonija kojom prilikom smo morali da ukažemo poštovanje kako prema godišnjici završetka Prvog svetskog rata, tako i prema svim našim žrtvama, našim precima koji su život dali za slobodu. Trebalo je da ispoštujemo taj dan i da pokažemo da smo dobar i častan narod kome je stalo do dobrih odnosa sa Francuskom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa