15. novembar 2018.15. nov 2018.
ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA CRVENOG KRSTA

VUČINIĆ NA ČELU KOCELjEVAČKE ORGANIZACIJE

Prošle nedelje u prostorijama Crvenog krsta održana je izborna sednica skupštine ove organizacije na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. U narednom mandatnom periodu od četiri godine na čelu koceljevačke humanitarne organizacije biće Nenad Vučinić, dosadašnji član UO i sekretar OO CK u Donjem Crniljevu. U svom prvom obraćanju, nakon što je izrazio zahvalnost zbog ukazanog poverenja, istakao je da će akcenat u radu i dalje biti na dobrovoljnom davalaštvu krvi ali i u oblasti socijalne pomoći ugroženima jer je to jedan od najvećih ciljeva.
–Najpre želim da se zahvalim dr Vesni Popović, dosadašnjoj predsednici Crvenog krsta koja je nažalost dala ostavku, jer je ona perfektno vodila ovu organizaciju. Moj cilj će biti da nastavim taj rad i ako budemo uspeli da ga poboljšamo. Osim toga, pokušaćemo da nabavimo novo vozilo jer je sadašnje već dotrajalo. Za kasnije ćemo pokušati da obezbedimo osnovne uslove jer je Crveni krst smešten u staroj zgradi i neophodna je izgradnja toaleta- rekao je novoizabrani predsednik.
Do 2022. godine funkciju potpredsednice obavljaće Marijana Bajić, profesorka Srednje škole u Koceljevi i sekretar podružnice CK u ovoj ustanovi. Za članove Upravnog odbora izabrani su Željko Petrović iz Ćukovina, Nenad Ranković iz Draginja i Živislav Simić iz Batalaga kao i dve članice iz reda volontera, nastavnice koceljevačke osnovne škole Olivera Dajić i Vesna Ž. Popović.
Nadzor nad radom ove organizacije obavljaće Jagoda Babović, diplomirani pravnik, Marija Belenzada, inž. građevine i Ivan Pavlović, diplomirani ekonomista.
Iz godine u godinu broj članova ove humanitarne organizacije se povećavao te ih je prošle godine bilo nešto više od hiljadu a čak 83 odsto njih su mlađi od 35 godina. Osim toga, u evidenciji volontera se nalazi 75 lica. Govoreći o onome što je u prethodnom periodu realizovano, sekretar Milan Glumac je podsetio prisutne da su za doprinos u radu koceljevačkom Crvenom krstu uručena priznanja Crvenog krsta Srbije.
–Povećan je i broj akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa osam, koliko je bilo u 2015. na 14 u ovoj godini, kako bi što veći broj građana imao priliku da iskaže svoju humanost. Povećavao se i broj davanja krvi. Rezultat je deseto mesto po uspešnosti u Srbiji u prošloj godini što je najbolji rezultat naše sredine od kada se vodi evidencija. Tim povodom uručena nam je Srebrna Plaketa humanosti. Pored toga, obuka iz Prve pomoći predstavlja jednu od naših najprepoznatljivijih aktivnosti u radu sa podmlatkom i omladinom koji su jedna od naših ciljnih grupa i većina naših aktivnosti se zasniva prvenstveno na obuhvatanju ove populacije sa željom da se baš njima prenesu vaspitno korisne i značajne informacije- poručio je Glumac.
Radovan Ranisavljević, načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe, ocenio je da je Crveni krst veoma važna karika, posebno kada je u pitanju delovanje u vanrednih situacijama, kakva je bila u ovoj opštini pre četiri godine, za vreme nezapamćenih majskih poplava.
–Crveni krst je u više oblasti dao svoj doprinos. Svojim aktivnostima pomagalo se socijalno ugroženom stanovništvu, siromašnima, bolesnima i unesrećenima, radilo se na edukaciji mladih. Od 159 gradova i opština u Srbiji Koceljeva je druga u oblasti davalaštva krvi što je za svaku pohvalu- poručio je Ranisavljević.
V. Bošković

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa