15. novembar 2018.15. nov 2018.
DAN VUKOVE ŠKOLE

Tradicija duga 14 decenija

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ svečano je proslavila 131 godinu postojanja. Direktor škole Dragoslav Pavlović na centralnoj svečanosti pozdravio je uvažene goste, a prisutnima se obratio i Duško Stevanović, glumac Šabačkog pozorišta.
- Naša škola je ušla u 14 deceniju svog postojanja. Pored druge tradicije odlično se snalazi na polju savremenih nastavnih metoda. Naši učenici i nastavnici na najbolji način predstavljaju školu na takmičenjima i postižu zavidne uspehe. Podrška su im njihovi roditelji, kao i kolektiv. Matična škola je kompletno opremljena digitalnim učionicama koje olakšavaju rad učenika, kao i izdvojena odeljenja. U Ševaricama smo obeležili veliki jubilej, 190 godina postojanja škole, a u Mačvanskom Pričinoviću 150 godina – istakao je direktor škole Dragoslav Pavlović.
Učenici dramske sekcije, predvođeni nastavnicom srpskog jezika Vesnom Vuković na pozornici u svečanoj sali izveli su predstavu pod nazivom „ Kako su postale ružne reči“ Duška Radovića. Za scenografiju su se pobrinule učiteljice Tatjana Čolić i Milena Dragojević. Izvođenje predstave bilo je propraćeno gromoglasnim aplauzom mnogobrojne publike. Dan škole obeležen je svečano u školi u Ševaricama. U kulturno umetničkom delu programa učestvovali su učenici izbornog predmeta “Hor i orkestar”, kao i dramske sekcije OŠ „Vuk Karadžić“ Mačvanski Pričinović. Nastavnice Slađana Vujaković, Snežana Šalai Tibor bile su zadužene za pripremu i realizaciju programa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa