22. novembar 2018.22. nov 2018.
POTPISAN UGOVOR SA USAID-OM

POTPISAN UGOVOR SA USAID-OM

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potpisao je prošlog petka sa Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) sporazum o saradnji u oblasti smanjenja korupcije kroz jačanje transparentnosti, odgovornosti i učešća građana u donošenju odluka.
USAID i gradonačelnici Šapca, Vranja i Sombora i predsednici opština Vrnjačka Banja, Sjenica, Raška i Dimitrovgrad potpisali su sporazume o saradnji na ceremoniji u Starom Dvoru, u Skupštini grada Beograda.
Potpisivanje sporazuma obavljeno je u prisustvu Branka Ružića, ministra državne uprave i lokalne samouprave, a događaju su prisustvovali i predstavnici Državne revizorske institucije i Agencije za borbu protiv korupcije.
Ovaj događaj predstavlja početak saradnje sa sedam lokalnih samouprava koje će dobiti tehničku podršku, prilagođenu njihovim potrebama, u oblasti prevencije korupcije i jačanja transparentne, inkluzivne i odgovorne lokalne vlasti.
Ovo je deo četvorogodišnjeg USAID Projekta za odgovornu vlast (GAI), vrednog 8,5 miliona dolara, koji će pružiti podršku lokalnim samoupravama, nezavisnim nadzornim organima i novoformiranim posebnim odeljenjima tužilaštva i sudova za borbu protiv korupcije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa