22. novembar 2018.22. nov 2018.
Nada u humanosti
Donacija Rotari kluba Šabac fondu Humano Srce

Nada u humanosti

Rotari klub Šabac priključio se jednoj od najvećih humantitarnih akcija na našim prostorima fonda „Humano srce“, izgradnji kuće za decu sa autizmom, te je u proteklu sredu donirao keramičke pločice. Akcija koju sprovodi Humano srce odvija se u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i lokalnom samoupravom.
Simboličnom predajom buketa cveća predsednici Fonda Humano srce, Ruži Popović, Zoran Živković, predsednik Rotari kluba Šabac, najavio je početak saradnje i istakao značaj iste.
- Ova akcija predstavlja ujedno i početak saradnje između Rotari kluba Šabac i fonda Humano srce. Autizam je prilično rasprostranjen u 21.veku. Svesni smo da autizam nije bolest nego stanje. S obzirom na to da za autizam do današnjeg trenutka nema leka, porodicama sa utističnom decom preko je potrebna ljubav i pomoć. Obezbeđivanje keramičkih pločica za potrebe kuće, označavamo početak saradnje, a u budućnosti ćemo se truditi da humanitarnim akcijama pomognemo da se završetak izgradnje kuće privede kraju – istakao je Zoran Živković i pozvao građane grada Šapca, kao i privrednike da se pridruže i Rotari klubu Šabac i fondu Humano srce kako bi se se jedan od najvećih humanitarnih projekata na našim područjima priveo kraju.
Ruža Popović je ovom prilikom istakla zahvalnost Rotari klubu i keramici Jovanović koji su prepoznali dobre namere Humanog srca.
-Ovo je jedan vid humanitarnog udruživanja gde je Rotari klub prepoznao značaj izgradnje ovog objekta. Odlučili su da se uključe u izgradnju u vidu donacije keramikih pločica koje nama mnogo znače. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati. Ovi ljudi su pokazali da poseduju u sebi nešto najdragocenije, a to je humanost. Dok ima humanosti ima nade za čovečanstvo – izjavila je Ruža Popović i dodala da se nada da će kuća za decu sa autizmom biti završena do nove godine.
Zoran Živković iskazao je zahvalnost kompaniji „Keramika Jovanović“ koja je dokazala da je društveno odgovorna firma i ima sluha za one kojima su pomoć i razumevanje neophodni.
- Keramika Jovanović, koja je lider u prodaji keramičkih pločica i sanitarne opreme, kompanija čije je sedište u Zrenjaninu imala je dovoljno sluha i razumevanja da donira Rotari klubu Šabac materijal za pomenute potrebe. Bez obzira što su u Zrenjaninu, kao društveno odgovorna kompanija, osetili su potrebu da pomognu, s toga treba da budu primer i ostalim kompanijama - zaključuje Živković.
K.J.Đ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa