22. novembar 2018.22. nov 2018.
Produžen rok za podnošenje zahteva za kredit

Do 1. decembra

Rok otplate kredita je od 1 do 3 godine sa grejs periodom do godinu dana, ili od
3 do 5 godina
Pravilnikom o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, produžen je rok za predaju zahteva za odobrenje kreditne podrške.
Zahtev se podnosi banci koja je sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaključila ugovor o subvencionisanju dela kamate, do 1. decembra tekuće godine.
Predstavlja jedan od najpovoljnijih kredita na našem tržištu, odobrava se i isplaćuje u dinarima – bez valutne klauzule. Fiksna kamatna stopa na neotplaćeni deo kredita iznosi:
3% na godišnjem nivou, odnosno 1% za fizičko lice sa prebivalištem koje je na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, odnosno koje je navršilo najviše 40 godina života u tekućoj godini, odnosno koje je ženskog pola.
Rok otplate kredita je od 1 do 3 godine sa grejs periodom do godinu dana, ili od 3 do 5 godina.
Pravo na podnošenje zahteva ima fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik za ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara i pravno lice za ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.
Kreditna podrška je vrsta podsticaja kojom se poljoprivrednicima omogućava olakšani pristup korišćenju kredita, i to za: razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, povrtarstva, cvećarstva, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku hrane za životinje i u određenu vrstu mehanizacije i opreme koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Savetodavac
Mirjana Milošević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa