Инфо

Берза

  • aero 1.198 ▲ 7,93%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▼ -0,58%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(5. мај 2011.)
ФУДБАЛ: ФУДБАЛ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ И МЕЂУ ДЕВОЈКАМА

У КОПАЧКАМА ЧЕТИРИ КЛУБА

У Мачванском округу фудбал редовно тренира 250 фудбалерки. Женски фудбал је у експанзији, упркос чињеници што је на маргини у односу на услове које имају мушкарци. Уз постојећа четири, ускоро очекујемо формирање новог клуба у Крупњу - истиче Миленко Аксентијевић, председник ФС Мачванског округа.
У градовима и селима Мачванског округа све је више дама у копачкама. Око 250 девојака сваког викенда ускаче у копачке и истрчава на травнати фудбалски терен. Оне су, засад, окупљене у четири регистрована клуба у Шапцу, Дубљу и Љубовији, а ускоро ће бити формиран и пети у Крупњу.
- Женски фудбал је у експанзији. Девојке редовно тренирају, могло би се рећи да су одговорније од мушкараца. Играју све лиге, учествују на свим такмичењима, почев од школских на којима их и регрутујемо у клубове, а најчешће се саме јављају са жељом да обуку дрес - каже Миленко Аксентијевић, председник ФС Мачванског округа.
Женски фудбалски клубови се финансирају из буџета локалних самоуправа, које издвајају недовољна средства. Иако девојке имају скромне прохтеве, када у клупским касама нема довољно новца, проблем решавају родитељи.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa