5. maj 2011.5. maj 2011.
FUDBAL: FUDBAL SVE POPULARNIJI I MEĐU DEVOJKAMA

U KOPAČKAMA ČETIRI KLUBA

U Mačvanskom okrugu fudbal redovno trenira 250 fudbalerki. Ženski fudbal je u ekspanziji, uprkos činjenici što je na margini u odnosu na uslove koje imaju muškarci. Uz postojeća četiri, uskoro očekujemo formiranje novog kluba u Krupnju - ističe Milenko Aksentijević, predsednik FS Mačvanskog okruga.
U gradovima i selima Mačvanskog okruga sve je više dama u kopačkama. Oko 250 devojaka svakog vikenda uskače u kopačke i istrčava na travnati fudbalski teren. One su, zasad, okupljene u četiri registrovana kluba u Šapcu, Dublju i Ljuboviji, a uskoro će biti formiran i peti u Krupnju.
- Ženski fudbal je u ekspanziji. Devojke redovno treniraju, moglo bi se reći da su odgovornije od muškaraca. Igraju sve lige, učestvuju na svim takmičenjima, počev od školskih na kojima ih i regrutujemo u klubove, a najčešće se same javljaju sa željom da obuku dres - kaže Milenko Aksentijević, predsednik FS Mačvanskog okruga.
Ženski fudbalski klubovi se finansiraju iz budžeta lokalnih samouprava, koje izdvajaju nedovoljna sredstva. Iako devojke imaju skromne prohteve, kada u klupskim kasama nema dovoljno novca, problem rešavaju roditelji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa