29. novembar 2018.29. nov 2018.
SLUČAJ BELOG KOMBIJA

Oprez ili poziv na linč

Tokom vikenda građane Šapca je uznemirila vest na društvenim mrežama o belom kombiju koji je pored Osnovne škole “Stojan Novaković” deci nudio slatkiše i prevoz. Objavljen je registarski broj vozila, a vozač je čak optužen i za silovanje i trgovinu ljudima.
Nezvanično saznajemo da je policija ispitala slučaj i da je utvrđeno da se radi o lažnom prijavljivanju, odnosno da ne postoji nikakvo krivično delo.
Škola je reagovala na prijavu. Direkotrka škole Milena Vučićević kaže da su pozvali policiju zbog prijave dece i ističe da se u školi ništa nije desilo i da su deca bezbedna.
Na fejsbuku se stvorila polemika između onih koji smatraju da roditelji treba krivično da odgovaraju i roditelja koji “znaju šta su videli” ili nisu videli ništa, ali su čuli i znaju da se slične stvari dešavaju pa se plaše za decu.
Ipak, nezvanično saznajemo da je čovek čije su tablice objavljene ugledan i pošten građanin te da je ovim naneta nesaglediva šteta njemu i njegovoj porodici.
Roditelji treba da budu na oprezu, ali svoju decu neće zaštiti tako što će objavljivati podatke i lažno optuživati ljude za monstruozna krivična dela. Ako imaju neke sumnje treba da obaveste policiju.
Poslednjih meseci česta su prijavljivanja pokušaja otmice dece po Srbiji i sva su gotovo identična. Ipak, malo je verovatnno da će neko ko želi da kidnapuje dete sesti u beli kombi, kružiti oko škole i nuditi deci slatkiše. Suviše liči na kliše iz filmova.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa