29. novembar 2018.29. nov 2018.
Idemo na titulu
DARKO BALjAK ZA GLAS PODRINjA

Idemo na titulu

Mačva može do Srpske lige. Lajkovac najveći rival. Jačanje konkurencije na nekim pozicijama. Sve zasluge za uspeh fudbalerima
MAČVA Bogatić je kao novajlija zaslužila nezvanično zvanje jesenjeg prvaka Kolubarsko – mačvanske zone. Godina na izmaku je jedna od najupesšnijih u klupskoj istoriji, a trener Darko Baljak, imenovan za šefa ovog leta, želi da u novo leto „crveno – crne“ uvede sa epitetom novog srpskoligaša.
-Po dolasku su mi predočene ambicije opstanka, sredine tabele, ali posle desetak dana sam, videvši tim sa kojim raspolažem, organizaciju i ljudske kvalitete fudbalera, rekao da mogu garantovati mesto u prvih pet, a da je i prvo mesto moguće uz malo sreće – ističe Baljak.
Šta je bilo presudno da polusezona bude uspešna?
-Posvećenost igrača, požrtvovanost i želja. Želim da im se zahvalim i da im čestitam na svemu što su postigli u polusezoni. Nije ovo profesionalni rang, mnogi od igrača rade, nisu u mogućnosti da budu uvek na treningu, no svaki trening i utakmicu su odradili srčano, posvećeno i učinili da svi odemo prezadovoljni na pauzu.
Utisak o ligi i konkurenciji, odnosno kvalitetu fudbala na ovom području?
-Mogu da uporedim sa Vojvodinom gde sam do sada radio. Kvalitet je sličan. Mislim da su u Vojvodini bolji uslovi, infrastrukturno. Na terenima gde smo bili uglavnom je, uz nekoliko izuzetaka, skučen, mali prostor, atmosfera teža. Ipak, u odnosu na sever ovde se igra čvršći fudbal, beskompromisniji. Nema neke lepote u igri, do bodova se dolazi teže na gostovanjima. Mi smo utakmice koje smo pobedili igrom zaslužili tri boda, poraženi smo gde smo bili slabiji, jedino mali žal ostaje za remijem u Lajkovcu u drugom kolu gde smo vodili, bili znatno bolji, mnog prilika propustili, no ni onda nisam bio nezadovljan jer sam video da možemo mnogo.
Na vrhu su se izdvojile ekipe koje će se boriti za prvo mesto. Ko je najveći rival?
-Svi imaju svoje kvalitete i ako nedostatke isprave mogu „iskočiti“ i Valjevo i Lešnica, Lajkovac, zavisi i od prelaznog roka. Trenutno mi ŽELEZNIČAR deluje kao klub koji organizaciono i kvalitetom najviše želi viši rang od svih naših konkurenata. Bude se i DIVCI, mogu da iznenade.
Koja je prednost MAČVE u odnosu na rivale?
-Imamo najbolju startnu poziciju, svi rivali nam dolaze na naš stadion. Tabela kaže da će nam najteže gostovanje biti u Divcima, međutim, nije to tolika razlika u kvalitetu između gornjeg i donjeg dela tabele, biće teško osvojiti bodove u Klupcima, Vrelu, Brezovici, Ljigu, Šapcu.
Hoće li biti promena u sastavu Bogatića?
-Cilj je da zadržimo tim, ali moramo i pojačati konkurenciju. Biće teška polusezona, još smo i u Kupu i nećemo ni tu tek tako da se predamo, a za sve to je neohodan veliki izbor igrača. Naravno, povrede su sastavni deo i moramo računati i na to. Svakako pripreme počinju sredinom januara i imamo vremena da sve pripremimo, te da ambicije koje ne skrivamo i realizujemo.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa