29. novembar 2018.29. nov 2018.
ZA PUTNU INFRASTRUKTURU IZ OPŠTINSKE
KASE IZDVOJENA ZNAČAJNA SREDSTVA

MODERNE SAOBRAĆAJNICE PREDUSLOV RAZVOJA

Prema rečima predsednika opštine rokovi za završetak radova u ovom delu Koceljeve su probijeni jer je u pitanju kompleksan i obiman posao
Opština Koceljeva je u putnu infrastrukturu uložila preko sto miliona dinara. Saobraćajnice se rekonstruišu i asfaltiraju ne samo u njenom sedištu već i u selima.
U toku su radovi na potpunoj revitalizaciji Dušanove, Kosovske i dela ulice koji Dušanovu spaja sa Dositejevom. Prema rečima predsednika opštine rokovi za završetak radova u ovom delu Koceljeve su probijeni jer je u pitanju kompleksan i obiman posao, ali da će kada ova investicija bude realizovana, to biti jedna od najmodernijih i najbezbednijih ulica.
–Vrednost radova je nekoliko desetina miliona dinara. Postojeće instalacije se menjaju, radi se nova fekalna i kišna kanalizacija, novi trotoari, proširuje se širina kolovoza sa određenim brojem parking mesta tamo gde ih ranije nije bilo. Zaista ćemo dobiti jednu modernu saobraćajnicu kakva ova ulica i treba da bude jer se nalazi u neposrednoj blizini škola, vrtića, pijace i tu se beleži velika frekvencija pešaka, posebno školaraca. Važno je prilagoditi je i potrebama zelene pijace, posebno sredom kada je pazarni dan. U blizini je i sportsko-rekreativni kompleks i ovo je jedna veoma značajna saobraćajnica koja bi do kraja godine, ako vremenske prilike dozvole, trebala da bude završena- izjavio je Dušan Ilinčić.
On je dodao da će po svim parametrima nova ulica doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno pešaka, te da je kolovozna konstrukcija u velikoj meri završena.
Koceljevačka opština potpisala je ugovore za asfaltiranje saobraćajnica na još pet lokacija na području opštine. U Svileuvi će moderan kolovoz biti urađen na dve lokacije. Radovi su planirani i u Brdarici, Gradojeviću, u Družetiću do Bobije...
–Što se tiče Gradojevića, kroz ovo selo prolazi asfalt. Međutim, jedina škola na teritoriji opštine do koje on ne stiže je u ovom selu i nadam se da ćemo uspeti da dovršimo ono što je započeto, odnosno da uradimo put do škole. Na ovaj način trudimo se da kao opština damo svoj puni doprinos razvoju sela i školstva. Do kraja godine nastavićemo sa radovima u Svileuvi, put koji se radi u etapama po 500 metara, ove godine je ona nešto manja i iznosi oko 400 metara i sa tim delom ćemo doći do skretanja za malu Ristivojčevići a radićemo i nastavak puta od 500 metara na prošlogodišnjih pola kilometra u Brdarici. Završena je i javna nabavka za izgradnju isto toliko puta prema Krniću- otkrio je predsednik koceljevačke opštine i dodao da je sve što se ulaže u putnu infrastrukturu izdvojeno iz lokalne kase, osim dela novca za izgradnju Dušanove u čijoj realizaciji država učestvuje sa 40 odsto neophodnih sredstava.
Ilinčić je podsetio da je nedavno završeno i asfaltiranje tri puta u Ljuticama u saradnji sa JP “Srbija putevi” te da je i to pokazatelj da se akcenat stavlja na sela.
–Na ovaj način smanjujemo naše troškove iz budžeta na ime šljunčenja puteva. Važno nam je da obezbedimo što bolje uslove meštanima, da imaju dobar put kako bi nesmetano mogli da plasiraju svoje proizvode. Svaki neasfaltirani put je problem za održavanje, nasipanje. Trudimo se da naša sela u što većoj meri budu zadovoljena po ovom pitanju i nadam se da ćemo u tome istrajati. Važno je napomenuti da na području naše opštine imamo preko 800 kilometara šljunkovitih puteva. Naša sela nisu ušorena i nije moguće do svake kuće uraditi asfalt, ali je važno uraditi što više. Najveći zadatak nam je da u što skorije vreme spojimo prošlogodišnjih devet kilometara rekonstruisanog puta sa još tri , kako bi dobili potpuno urađenu deonicu od Koceljeve do Uba. Ove godine ponovo smo učestvovali na konkursu kod ministarstva privrede i očekujemo pozitivan ishod- rekao je Ilinčić.

V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa