Info

29. novembar 2018.29. nov 2018.
Zbog Vasilija  zajahao konja
ŠABAČKI GLUMAC u seriji „KORENI“

Zbog Vasilija zajahao konja

Posle uloga u Nemanjićima, Ubicama moga oca i Zaspanki za vojnike, se našao u jednoj od, trenutno, najgledanijih srpskih serija
Glumac Siniša Kovačević Sića „trči“ 32. godinu u svom matičnom pozorištu – Šabačkom. Za to vreme je ostvario mnoge uloge, dobio zaslužene nagrade, a i ustalio se sa epizodnim ulogama u domaćim serijama.
U Nemanjićima je glumio Miroslava, rođenog brata Stefana Nemanje. Glumio je oca kome je nestao sin u drugoj sezoni Ubica mog oca, a nedavno smo ga videli i u upečatljivoj ulozi Vasilija u Korenima. On je ujedno jedini glumac iz Šapca koji je učestvovao u ekranizaciji ovog dela Dobrice Ćosića. Scena u kojoj glumi je jedna od najupečatljivijih u petoj epizodi eve serije.
- Do uloge Vasilija u Korenima došao sam zahvaljujući ulozi u Ubicama mog oca. Ta uloga me je preporučila. Radio sam sa Gagom Antonićem i Ivanom Živkovićem u ubicama, pa me je Ivan „preuzeo“ za Korene – kaže za Glas Podrinja naš Sića.
Dodaje da uloga Vasilija, prvog muža Kate koja je rodila Aćima Katića, glavnog lika Korena, nije bila prva koja mu je ponuđena.
- Producent serije Goran Šušljik mi je prvo namenio ulogu sveštenika. Ja rekoh –super, jer sam već igrao svetštenika u filmu Zaspanka za vojnike. Šušljik je onda promenio i rekao mi da ako sam već glumio sveštenika, nećiće nešto drugo. Onda su odlučili da glimim oficira koji je ubio predsednika opštine. Pitao me je reditelj da li umem da jašem, a ja sam priznao da nikada nisam zajahao konja. Dodao sam da mi se tazbina bavi konjarstvom i da mogu da naučim te osnovne stvari, a onda su odlučili da glumim Vasilija. Ta uloga je, ipak, veća i upečatljivija od prethodne dve, tako da sam izuzetno zadovoljan – ističe Sića.
Konja, međutim, nije izbegao. Morao je da zajaše i da se spusti na njemu niz jednu malu nizbrdicu.
- Nije mi bilo svejedno. Taman sam mislio da sam završio sa tom pričom, kada ono moram na konja. Mislio sam da ću da ga oborim kada sam pokušao prvi put da ga zajašem, ali naravno da je sve prošlo bez problema. Malo sam se zbunio sa „upravljanjem“, toliko da se kobila uneredila – priča Sića.
U jednoj sceni Sića je morao da ošamari mladog kolegu. On je pokušao da ubedi svog kolegu da ga ne udara, već da odglume šamar, ali ovaj nije hteo ni da čuje.
- Insistirao je da ga udarim. Pre svakog snimanja se radi proba, tako da sam ja svog kolegu išamarao jedno 25, 26 puta. Junački je to podneo – dodaje naš sagovornik.
Snimanje uloge za Korene je svakako veoma važan detalj u karijeri šabačkog glumca. Da svaki dan donosi neke nove izazove govori i podatak da je nedavno snimio i ulogu za spot američkog benda Avanstazija.
- Bilo je to veoma zanimljivo iskustvo. Uživao sam u to snimanju. I muzika im je odlična, pravi rokenrol. Voleo bih da imam prilike da snimam takve stvari – napominje Sića.
Pored deset uloga na filmi i u serijama, on je izuzetno ponosan i na svoje monodrame, ali one prave će sačekati, kako kaže odlazak u penziju.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa