29. novembar 2018.29. nov 2018.
ŠABAČKA BOLNICA

Urađena laparoskopska histerektomija

Još jedna minimalno invazivna operacija obavljena je u ponedeljak u Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“. Ovoga puta urađena je laparoskopska histerektomija i to prvi put u šabačkoj ustanovi. Zahvat je sa timom šabačkih lekara obavio dr Petar Radlović iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, jedan od najboljih ginekoloških onkologa u našoj zemlji.
-Ovo je prvi put da se na našem odeljenju radi ovako komplikovana operacija- minimalno invazivna laparoskopska histerktomija. Urađena je operacija vađenja materice sa jajnicima i jajovodima. Te operacije su se do sada radile klasično, otvara se stomak i posle takve operacije pacijentkinja je ostajala u bolnici sedam, osam dana u najboljem slučaju. Kod ovakve minimalno invazivne metode pacijent na odeljenju ostaje znatno kraće. Bolnica takođe ima koristi jer su troškovi intervencije dosta smanjeni, naveo je načelnik odeljenja ginekologije dr Dragan Milošević.
Dr Radlović je dugogodišnji konsultant šabačke bolnice. Njegov dolazak još je jedna u nizu poseta stručnjaka iz Beograda koja ima za cilj uvođenje novih procedura u Opštu bolnicu Šabac.
-Laparaskopska histerektomija se prvi put uvodi u šabačku bolnicu i ubuduće će se ovde raditi rutinski. Pre nekoliko dana urađena je video-asistirana toroskopija, a za nekoliko dana će se ponovo raditi laparoskopska oepracija debelog creva. Ulažemo velike napore da uvedemo nove procedure i težimo tome da budemo lideri u pružanju zdravstvenih usluga u ovom delu Srbije i da naši zdravstveni osiguranici imaju najbolju moguću uslugu, naveo je pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Vladimir Petrović.
Operaciju karcinoma debelog creva u petak će sa šabačkim lekarima uraditi dr Miljan Ćeranić. Biće to druga takva operacija ove godine u šabačkoj ustanovi.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa