6. decembar 2018.6. dec 2018.
Najbolja zdravstvena nega za decu
OŠ“SVETI SAVA“ I DOM ZDRAVLjA
„DR DRAGA LjOČIĆ“

Najbolja zdravstvena nega za decu

Svetski dan osoba sa invaliditetom, obeležen je protekle sedmice u OŠ „Sveti Sava“ u saradnji sa Domom Zdravlja „Dr Draga Ljočić“. Ovom prilikom škola i Dom zdravlja, ponovo su potvrdili dobru saradnju. Učenicima je urađen sistematski pregled, ali održano je i psihološko savetovanje za roditelje, kao i predavanje o značaju fizičkog vežbanja za decu.
-Mi ovoj deci moramo da obezbedimo najbolju moguću zdravstvenu negu, a Dom zdravlja se oko toga dosta trudi. Trudimo se da im omogućimo da se u prirodnom okurženju, u školi, upoznaju sa nekim elementima zdravstvene zaštite, kako bi se kasnije lakše prilagodili samom dolasku na pregled kod lekara. Ono što treba istaći jeste da roditeljima ove dece treba priznati status negovatelja, usvojiti zakon Roditelj – negovatelj, kojim će se deliti radni staž i naknada u visini Republičkog minimalca – istakao je doktor Dejan Pavlović.
Ono što je deci zapravo najbitnije bilo u ovom dani jeste podela paketića kojima su se izuzetno obradovali.
-Jedan deo smo dobili od Transkoma, a drugi od Novitas Konsult-a. Takođe, organizovana je i radionica na kojoj su deca pravila novogodišnje čestitke. Taj deo obeležavanja Svetskog dana osoba sa invaliditetom u našoj školi im je bio najzanimiljiviji – izjavila je direktorka OŠ „Sveti Sava“ Katarina Tomić.
K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa