6. decembar 2018.6. dec 2018.
LEČIO SAM „OTPISANE“
RAZGOVOR SA POVODOM: PRIMARIJUS, DOKTOR MEDICINSKIH NAUKA, TODOR JOVANOVIĆ

LEČIO SAM „OTPISANE“

Još je osamdesetih govorio o sidi. O njemu i preparatu Todoksin svedoči „arhiva živih pacijenata“, među kojima je i Medžik Džonson. I danas tvrdi da se ova bolest ne prenosi intimnim kontaktom, nego da je, putem krvi, „uzimaju“ narkomani, homoseksualci i hemofiličari. Svaki čovek ima svoj potencijal bolesti, a sve su, tvrdi, izlečive
Hvaljen i osporavan, mnogima „trn u oku“ zato što je „bez dlake na jeziku“, dr Todor Jovanović nadasve je neobična pojava. U osamdeset trećoj godini, sa širokom lepezom interesovanja, jedino je medicini potpuno posvećen. Mnoge teme nismo stigli ni da “načnemo”, a i da jesmo, priča sa njim „prerasla“ bi u feljton. Morali smo da se prilagodimo, i vremenski, i prostorno.
Posvetili ste svoj život imunologiji, virusologiji, zdravoj ishrani, generalno, zdravom načinu života. Jedan ste od prvih lekara koji je progovorio o sidi i zasigurno jedini koji je, još osamdesetih, tvrdio da može da izleči ovu bolest. Osamdeset pete godine napravili ste prvo prihvatilište za obolele od side i to u svom stanu, u Svetogorskoj ulici?
- Počeo sam u svom domu i radio dvadeset četiri časa dnevno. Željni da ih neko pažljivo sasluša, oboleli od side dolazili su u prihvatilište. I danas posedujem arhivu o živim pacijentima koji nisu koristili „zvanične lekove“. Bilo je to istinski divno iskustvo. Polako su se navikavali na prihvatilište, mirili se spoznajom o vlastitoj bolesti, rešeni da joj se odupru. Počeli su da otvaraju dušu istinitim pričama od kojih mi se ponekad „dizala kosa“. Dok im je medicina ubijala svaku nadu u spas, oni sa dužim stažom u prihvatilištu počeli su da džogiraju, igraju košarku, a neki su se oženili i dobili zdravu, lepu decu.
Govorili ste, a tvrdite to i danas, da se sida ne prenosi intimnim kontaktom?
- Naravno da se ne prenosi na taj način. Da je drugačije, noćne dame hamburške luke odavno bi bile zaražene. Hiv-om mogu da se zaraze narkomani, hemofiličari i homoseksualci zato što se prenosi putem krvi. Sida se uzima zato što je vaginalna sluznica kod žena troslojnog epitela i praktično je neporozna za razliku od rektuma (završnog dela debelog creva) koji je jednoslojan.
Vaši stavovi i način lečenja u suprotnosti su sa stavovima zvanične medicine?
- U gostovanju na Drugom dnevniku RTS-a, izneo sam tvrdnje da je hiv virus veštačka laboratorijska tvorevina i da mi je poznat mehanizam replikacije virusa, kao i da imam rešenje za sidu. Takođe, tvrdio sam da je reč o biološkom oružju. Sve što sam mislio tada, mislim i govorim i danas.
Posle početne medijske pažnje, marginalizovani ste, o Vama su svašta govorili, ali su dolazili na lečenje kod Vas. „Niko nije prorok u svom selu”?
- U svetu je vladalo veće interesovanje za moj rad i rezultate postignute primenom terapije Todoksinom, nego kod nas. Istovremeno, dok su se domaći “medicinski autoriteti” iz sve snage upinjali da me ignorišu odbijajući bilo kakav kontakt sa mnom, na moju kućnu adresu su počela da stižu pisma obolelih u potrazi za izlečenjem i pozivi za saradnju iz najuglednijih svetskih institucija.
Vi tvrdite da su sve bolesti izlečive?
- Svaki čovek nosi potencijal bolesti, ponekad da bi rešio svoje probleme, ili pobegao iz tela, ili zato što mu je telo postalo neupotrebljivo, što ga okolina ne razume, ili zato što pati, ili je neuspešan... I tako nađe svoju bolest. Jedan od posrednih dokaza za ovo jeste da, kada dobije kancer, čovek neće oboleti od neke druge paralelne, smrtnonosne bolesti. Još niko nije umro od dve ili tri bolesti (iako su kod side otvorena sva vrata za mnoge bolesti). Kancer je „sebičan“. On „voli“ sam da okonča život.
Kod Vas su dolazili ljudi iz celog sveta, a i Vi ste lečili na svih pet kontinenata. Kada ste i na koji način došli do Todoksina?
- Todoksin radim od pedeset osme godine. To je preparat koji je drugačiji od svih zato što je potpuno prirodan. Moja baba i majka bile su travarke, ja sam ih posmatrao i brzo povezivao. Patentirao sam ga osamdeset osme u Saveznom zavodu za patente. Sada postoji nekoliko namenskih preparata koji su efikasni onoliko koliko su bezopasni.
Na koji način deluju Vaši preparati?
- Njihova delotvornost se krije u aktiviranju i jačanju „čistača“ krvi, leukocita, koji uništavaju patogeni materijal, bilo da su lutajuće ćelije kancera koje gledaju gde će da se „udome“, ili nešto drugo. Todoksinovi preparati osposobljavaju sve bele ćelije da proizvedu veoma potentna antitela, koja su neophodna da bi se organizam suprotstavio izazivačima najtežih bolesti. Ukoliko su bele krvne ćelije smežurane i umorne, one troše najkvalitetnije telesne ćelije, a proizvode bedne „bebe“ antitela. Onda se te „bebe“ bore protiv strašnih antigena koji dolaze spolja, ili iznutra. Sve leukocite koji ne mogu da se suprotstave infekcijama, Todoksin veoma brzo razlaže da ne bi zagušili krvotok. Nema smežuranih leukocita, niti imunih kompleksa sa nedelotvornim antitelima gde mogu da bujaju virusi, paraziti i kancerogene ćelije u arterijskim venama, limfnim čvorovima i žlezdama. Biljne supstance uspostavljaju svojim delovanjem imunoreaktivnost tkiva na harmoničan način, koji postepeno ukida haos u organizmu.
Izlečenje Medžika Džonsona od side svojevremeno je izazvalo veliki publicitet, pre više od dvadeset godina?
- Danas to niko ne pominje i nije mi krivo. Dobro, možda malo jeste (osmeh). Ne samo njega. Na južnoafričkom kontinentu lečio sam obolele od side, imao sam tamo dva sanatorijuma. Ovo su medicinske sestre i „otpisani“ (pokazuje fotografiju) u Južnoj Africi, u Kejptaunu.
Uvek ste se fotografisali sa lulom?
- To je bio moj uslov. Tvrdim da čist hercegovački duvan nije štetan. Komercijalne cigarete nisu dobre.
TODOKSIN
Todoksin je napravljen na bazi svežih integralnih biljaka.Ustanovljeno je da usporava proces starenja, što znači da je biomodulator, regenerator tkiva i organa i revitalizator imunskog sistema. Ispitivanja su vršena u Nacionalnom institutu za rak u Vašingtonu, Karolinškom institutu (Odsek za imunologiju), Laboratoriji za tehničke usluge u Ontariju (Kanada), Saveznom institutu za ispitivanje životnih namirnica u Gracu (Austrija), i Medicinskom fakultetu Univerziteta u Londonu (Odsek za virusologiju). Preparat je prošao sve tri faze ispitivanja koje se zahtevaju za lekove ili pomoćna lekovita sredstva, higijenska, toksikološka i klinička ispitivanja, i dobio isključivo pozitivna mišljenja.

SVAKI ČOVEK NAĐE SVOJU BOLEST
„Svaki čovek nosi potencijal bolesti, ponekad da bi rešio svoje probleme, ili pobegao iz tela, ili zato što mu je telo postalo neupotrebljivo, što ga okolina ne razume, ili zato što pati, ili je neuspešan... I tako nađe svoju bolest. Jedan od posrednih dokaza za ovo jeste da, kada dobije kancer, čovek neće oboleti od neke druge paralelne, smrtnonosne bolesti. Još niko nije umro od dve ili tri bolesti (iako su kod side otvorena sva vrata za mnoge bolesti). Kancer je „sebičan“. On „voli“ sam da okonča život.“
M.Filipović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa