6. decembar 2018.6. dec 2018.
Praznici i humanost
SPORTSKO-HUMANITARNE AKCIJE

Praznici i humanost

Bliže se praznici, a uz sva obeležija posebnih dana, potka svega mora biti humanost, čovekoljublje, briga za one kojima je pomoć neophodna. Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ šabački ogranak pripremio je tokom decembra i januara nekoliko sportsko-humanitarnih akcija gde će prikupljati sredstva za socijalno ugrožene porodice, promovisati druženje, zajedništvo i altruizam kao vrhunske vrednosti. Šabački ogranak će biti deo Božićne akcije koju organizuje kompletna organizacija, a u planu su već tradicionalne akcije „Bilijar iz bloka“, „Pikado iz bloka“ i „PES iz bloka“.
-Trudimo se da animiramo ljude različitim akcijama, ali ne bi bilo uspeha da nemamo veliku pomoć naših sugrađana, prijatelja i to je nešto na šta smo svi ponosni kada se završi akcija. Nijednom se nije dogodilo da imamo osećaj kako nije uspela ideja, da budemo razočarani, a često su i naše nade bile premašene. U septembru smo organizovali „Trojku iz blka“ u Šapcu, takmičenje u šutiranju trojki na Trgu i tu ukupno prikupili, od učesnika i donatora 213.470 dinara. Sredstvima sa takmičenja ovog tipa i uz pomoć kolega iz Kotora nedavno smo obezbedili PVC stolariju i kompletan materijal za krov porodici Lukić iz Gornje Rumske. Bar malo smo ulepšali dane petočlanoj porodici i desetogodišnjem Marku koji se bori sa teškom bolešću (oboljenje poznato kao „dete leptir“). Veliko hvala svima koji su pomogli, pomažu, iznos je nevažan za reči hvale, jer je svaki veliki. Van akcija mogu svi pomoći sms porukom na 7763, prilogom u neku od 14 donatorskih kutija, a sve informacije dostupne su na našoj fb stranici i zvaničnom sajtu – istakao je Branislav Božinović iz šabačkog ogranka SZS.
„Srbi za Srbe“ postoje od 2003. Godine, a za deceniju i po rada prikupili su 3 miliona evra pomoći, a prema podacima sa sajta, pomogli su više od 2.300 socijalno ugroženih porodica. Organizacija je i nosilac četiri ordena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa