6. decembar 2018.6. dec 2018.
MOŽDA I NAJVAŽNIJI MEČ
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE – 20. KOLO

MOŽDA I NAJVAŽNIJI MEČ

Duel protiv Radnika jednako važan za oba tima. Obe ekipe sanjaju plej of, ali su zadovoljne opstankom. Mačva pobedila u Surdulici, bodovi važniji od „odgovora! Na prvi deo sezone
Obe ekipe biće zadovoljne ukoliko i naredne sezone budu nosile epitet superligaša, u to nema sumnje, međutim snove niko ne može oduzeti, a u njima je plej of, još jedan meč sa najboljim klubovima. Ipak, o tome se ne govri, ne dok se spas ne obezbedi. Pozicija deluje sigurnije od bodovnog salda i Šapčana i Surduličana. Neminovno pred njima je meč koji određuje raspoloženje pred pauzu i praznike. Gostima je lakše, možda, lakše jer imaju slabijeg rivala i u poslednjem kolu ove kalendarske godine.
RADNIK je sinoć dočekao RAD, zavisno od ishoda ima između 19 i 22 boda. Ovo je četvrta uzastopna sezona Surduličana u eliti, nisu imali problema oko borbe za opstanak, u prvoj su čak igrali i u plej ofu. Oduvek važe za izrazito „domaćinsku“ ekipu. Sve ostvarene pobede u ovom šampionatu ostvarene su u Surdulici, van svog stadiona su, bodovi kažu, vrlo slabi. Osvojili su samo 2 boda. Niti su posebno efikasni, ni defanzivno čvrsti. Obično probleme rivalima zadaju Keremeh i Zlatanović, sve češće Pantelić. Okosnicu defanzive čine Stevanović, Mladenović, Žarković i golman Vasiljević.
Gotovo da je smatrano čudom kada je golom Šušnjara MAČVA slavila 19. avgusta u Surdulici, čudom s obzirom na snagu „plavih“ na svom terenu. Ne bi bilo dobro da usledi revanš. Po svemu rečenom RADNIK deluje kao idealan za pobedu koja daje znatno mirnije mesece pripreme za proleće i vrlo dobru poziciju u realnoj borbi „šetnji“ između mirne sredine i opasne zone. Protiv ČUKARIČKOG Šapčani su pobedili, ne znamo, u trenutku štampe, ishod iz Novog Sada prethodne večeri, a ukoliko je povoljan, rasterećenost bi mogla biti dodatna snaga „crveno-crnih“ u nedelju. Tabela je pre sinoćnjeg kola.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa