6. decembar 2018.6. dec 2018.
DOMAĆA „DIGRESIJA“
VATERPOLO: ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

DOMAĆA „DIGRESIJA“

Prošlogodišnji finalista želi na treći uzastopni finalni turnir. Ulaga favorita Šapčanima. U Valjevu nekoliko doskorašnjih vaterpolista „čivijaša“
Pre dve sezone ŠABAC je bio debitant na finalnim turnirima, prethodne se domogao finala, ove svi sanjaju još jedan korak više na turniru i još jedan trofej više u vitrini. Ovaj bi bio najvredniji. Ipak, treba „prvo skočiti, pa reći hop“. Do trofeja treba savladati tri rivala, u Kup sistemu važni su i kvalitet i sreća, no korak po korak se mora, inače može biti neprijatnog iznenađenja. Pauza u A1 ligi ne znači i takmičarsku pauzu, vikend donosi četvrtfinala Kupa Srbije.
Šapčanima gostuju Valjevci. Derbi koji nosi draž rivaliteta dva grada, svakako nosi i jasnu ulogu favorita za jednu od ekipa. ŠABAC je kvalitetniji tim, igra pred domaćom publikom i svi ga vide na završnom turniru, međutim, treba to potvrditi u bazenu. Nekoliko godina se publika u Šapcu radovala golovima Tenžere i Cvetkovića, a sada će oni biti na drugoj strani. Preti opasnost i od Njegovana, Popovića, kao i internacionalaca Almasia, Inabe. Na klupi VALjEVO ima najboljeg igrača svih vremena, osvajača Lige šampiona na poziciji i trenera i vaterpoliste, Igora Milanovića. U sedam kola A2 lige ostvarili su po tri pobede i poraza, uz jedan remi. ŠABAC je svakako bolji, kvalitetniji, iskusniji, ima bolji međusobni učinak. Odigrali su subotnji rivali pet zvaničnih duela u prethodne dve godine, četiri puta je pobedio naš tim, jednom je bilo nerešeno.
Protiv JADRANA u Splitu nije se moglo više od poraza, posebno uz toliko problema i izostanke: Markovića i Repanovića. Tri pobede i četiri poraza svrstavaju Šapčane na sredinu tabele A1 lige i još su najbolji od srpskih klubova. Razloga za presiju nema, ali se ne mogu izbeći velika očekivanja na domaćoj sceni. Tabela govori da je ŠABAC konkurentan svima. Ipak, prvo VALjEVO. U ostalim mečevima: Radnički – C. Zvezda, Nais – Stari Grad i Vojvodina – Partizan. Jedan meč, pobednik ide dalje.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa