13. decembar 2018.13. dec 2018.
Za još bolji jedinstveni šalter
POTPISIVANjE UGOVORA IZMEĐU MINISTARSTVA I LOKALNIH SAMOUPRAVA

Za još bolji jedinstveni šalter

Predstavnici jedinica lokalne samouprave u sredu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave potpisali su zajednički ugovor u okviru konkursa za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta. Jedinstveno upravno mesto je jedan šalter, jedna kancelarija ili e-portal putem kojih se građani obraćaju upravi kada imaju potrebu da završe neki posao i tako ostvare svoje pravo.
Konkurs je raspisan u oktobru, a Ministarstvo je sa ukupno 52 miliona dinara podržalo pet lokalnih samouprava. Sredstva su dobijena bespovratno. Šapcu je pripalo sedam miliona dinara, a novac će biti investiran u nabavku savremenije opreme koja će još više olakšati i ubrzati građanima obavljanje poslova.
-Šabac već četiri godine ima jedinstveni šalter i to građani Šapca znaju jer svakodnevno brže i lakše obavljaju svoje poslove. Primer smo dobre prakse za gradove širom Srbije poslednje četiri godine. Nakon ove donacije šabački jedinstveni šalter biće najbolji u Srbiji. Ipak, koncept Jedinstvenog upravnog mesta ostvariće svoju punu svrhu tek kada sve institucije, kao što su MUP, Katastar, EPS, budu postale pravi servis građana, rekao je Milan Vasić, načelnik Gradske uprave Grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa