13. decembar 2018.13. dec 2018.
Put ka najkvalitetnijim  profesionalnim kadrovima
SPORAZUM O SARADNjI IZMEĐU “GALEBA” I FON-A

Put ka najkvalitetnijim profesionalnim kadrovima

“Galeb Elektroniks” i Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu u utorak su potpisali sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji. Sporazumom je definisan rad na zajedničkim istraživačko – razvojnim i inovacionim projektima razvojnog tima “Galeb Elektroniksa” i studenata, saradnika i profesora FON-a.
Sporazum su potpisali Radoslav Veselinović, vlasnik kompanije “Galeb” i prof. dr Milija Suknović, dekan FON-a.
Cilj sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.
-Ovo je još jedan divan primer jačanja veze akademske zajednice, odnosno FON-a i privrede. Pre dve godine smo na fakultetu otvorili jedan prostor sa više od 50 radnih mesta, informaciono- razvojni centar, opremljen savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom. Predstavnici kompanija tu dolaze sa problemom koji treba da se reši. Znaju šta treba da se radi, ali ne i kako. FON tada imenuje profesora ili saradnika, kao i tim studenata. Radi se o mešovitom timu menadžera i informatičara. Program se radi do tri meseca. Kada se završi u kompaniju se prenosi rešenje, a sa njim, u najvećem broju slučajeva, i oni koji su radili na njemu. Najmanje polovina studenata koji rade na rešenju problema za neku kompaniju se kasnije i zaposli u njoj, naveo je Milija Suknović.
Kompanija “Galeb” se gotovo pet decenija bavi proizvodnjom, trgovinom, uslugama... Danas je vodeći proizvođač fiskalnih kasa i GPS uređaja u Srbiji. Visokobrazovane kadrove su nekada prinuđeni da traže po celoj Srbiji. Veruju da će saradnja sa FON-om biti dugoročna i da će dobiti kadrove koji će svake godine povećavati kapacitete fabrike, što će biti na dobrobit lokalne zajednice, ali i cele Srbije.
-“Galeb” se uvek trudi da drži korak sa najnovijim programima i tehnologijama. Siguran sam da će nam saradnja sa FON-om doneti najbolje kadrove. Pored toga, moći ćemo da razmenimo iskustva i da nam pomognu da još više unapredimo svoju organizaciju. Očekujemo da “Galeb” bude sve bolji. Svakodnevno se trudimo da poboljšamo naše znanje i kapacitete i uveren sam da ćemo sa FON-om to i uspeti. Pored svih problema iz prethodnog perioda, poslednjih godinu dana smo se stabilizovali. Ove godine smo investirali oko milion evra u novu opremu. Napravili smo jednu novu halu, a dosta radimo i na edukaciji. Krupnim koracima nastavljamo napred, istakao je Radoslav Veselinović.
Fakultet organizacionih nauka formiran je 1969. godine na inicijativu više od 250 kompanija tadašnje Jugoslavije. Dve godine kasnije, FON počinje sa radom. Od tada do sada su realizovali blizu 1.000 projekta za kompanije u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. Prema rečima dekana Suknovića, vrlo često njihovi studenti ostaju da rade u firmama u kojima obavljaju praksu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa