13. decembar 2018.13. dec 2018.
Bolji život  za mlade
POTISIVANjE SPORAZUMA
O SARADNjI INICIJATIVE „SELO GRAD“ U UDRUŽENjA MLADIH

Bolji život za mlade

Potpisivanja sporazuma o tehničkoj saradnji ISG i Udruženja mladih „UM“Šabac održano je u prostorijama „Selo – grad“ proteklog vikenda. Potisivanju su prisustvovali Anđela Simić, predsednica Udruženja mladih „UM“, Suzana Perić, podpredsednica Udruženja mladih, Miloš Jevtić, predsednik mladih ISG i Nataša Lazović, članica predstavništva ISG.
Inicijativa Selo grad i Udruženje građana UM Šabac su se sporazumeli u pet osnovnih tačaka. Da će zajednikim delovanjem raditi na poboljšanju kvaliteta života svojih sugrađana na teritoriji grada Šapca, da će raditi na očuvanju porodice kao institucije, pružanju podrške mladima i njihovim porodicama, pružanju podrške deci iz rizičnih grupa kao i njihovim porodicama, edukaciji građana, a posebno dece i mladih o značaju volonterizma i aktivizma mladih. Takođe, usledio je dogovor o edukaciji obukama i tribinama o rodnoj ravnopravnosti kao i o javnom zalaganju za očuvanje porodice i planiranju i organizovanju kulturno umetničkih i zabavnih sadržaja za mlade na seoskom području.
Svoje programe i ideje Udruženje građana UM Šabac realizovaće preko predstavnika iz inicijative Selo grad koji su zastupljeni u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Šapcu. Sporazumne strane su se takođe dogovorile da će imati zajedničku listu na lokalnim izborima gde će biti predstavljeni interesi mladih, a poslednja tačka sporazuma glasi da će UM Šabac nakon potisivanja sporazuma moći da koristi prostorije inicijative „Selo – Grad“ bez novčane naknade.
-Ovo je poseban dan kako za Inicijativu „Selo - Grad“ tako i za mene jer sam u startu prepoznao dobre ideje ovih mladih ljudi. Učestvovao sam u akcijama koje je realizovalo Udruženje mladih, a tiče se izmešanja kockarnica iz centra grada. Mi iz Inicijative „Selo – Grad“ smo dogovorili zajedničku akciju koja je počela u ponedeljak i trajaće do 17.12.2018. To je samo jedna od mnogobrojnih koje će nastupiti u budućnosti. U našim kancelarijama građani će moći da doniraju igračke, toplu garderobu, slatkiše za mališane iz najsiromašnijih porodica – istakao je Miloš Jevtić i pozvao građane na solidarnost i epmatiju kako bi ulepšali praznike najmlađim sugrađanima.
Podpredsednica Udruženja mladih Suzane Perić istakla je značaj ustupanju kancelarija na korišćenje, što je sporazumom postpisano.
-U prethodnom periodu dosta ljudi nam se javljalo sa idejama i željom da nam pomogne, ali pošto mi nismo imali svoje prostorije što je otežalo funkcionisanje. Ono što mi želimo da postignemo zajednikim radom jeste poboljšanje života mladih u našem gradu, a to ćemo uspeti kroz institucije grada Šapca – istakla je Simićeva i dodala da se nada da će zajedničkim radom uspeti da učine kvalitetniji i bolji život mladih sugrađana.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa