13. decembar 2018.13. dec 2018.
Jesen puna problema
IGOr ĐURKOVIĆ ZA GLAS PODRINjA

Jesen puna problema

Prethodni šampionat PROVO je bilo jedno od najprijatnijih iznenađenja Srpske lige. Klub iz malog mesta završio je Ligu na visokom šestom mestu. Međutim u novoj sezoni, sve staro se briše, došla je jesen puna problema za klub, ali je u teškim borbama, bar realna nada zadržana.
- Najteža polusezona u mojoj trenerskoj karijeri. Imali smo neverovatan niz poteškoća, malera, problema koji su se događali u momentima kada vreme nije dozvoljavalo da se reše i bukvalno smo morali da se snalazimo. Kada se osvrnem na sve to, moram biti zadovoljan trenutnim plasmanom. Jesmo ispod crte opstanka, ali imamo bodovni saldo koji daje realne šanse u teškoj borbi – počinje razgovor za naš list trener Prova Igor Đurković.
Koji su to konkretni problemi sa kojima se suočilo PROVO?
- Tokom leta je otišao veliki broj igrača, doveli smo nove, pripremali tim za sve izazove, da bi poslednjeg dana prelaznog roka Vasić doživeo tešku povredu kolena, a Jovičić otišao u Mitrovicu. Ostali smo bez dva važna igrača i bez vremena da nađemo zamene. Kada je prvenstvo počelo ređale su se povrede, često zadobijene u naizgled bezopasnim situacijama. Ubrzo su počeli problemi sa kartonima. Počeli smo Ligu sa svega 17 igrača, a u nekoliko utakmica, zbog svih malera, na raspolaganju je bilo 12 ili 13, nerešivo u ovom rangu.
Pominjali ste često i druge faktore, pre svega sreću?
- Nije nam bila saveznik tokom jeseni, nadam se da će na proleće, no nije samo sreća problem, nedostaje koncentracije. Imali smo problem sa realizacijom, kada bi pravili tabelu propuštenih prilika, velikih, na utakmici, bili bi prvi ili drugi. Protiv DRINE smo promašili bukvalno nekoliko zicera, ne jedan, već četiri, pet, a onda rival, kako već ide po „Marfiju“ iz jednog šuta postigne gol. To je esktremni primer, ali su nas propuštene šanse koštale u nekoliko utakmica i odnele bodove. Svaki je važan. Smatram da su nas sudije drastično oštetile u Aranđelovcu i Loznici i sve se to odrazi na poziciju.
Šta je pozitivno u „tmurnoj“ jeseni?
-Uveren sam da ova ekipa zaslužuje bolju poziciju, a koliko mogu pokazali su u duelima protiv najjačih. Smederevo smo zasluženo pobedili u gostima, protiv Požege smo osvojili bod, a zaslužili tri. Odlično je ekipa igrala protiv Mihailovca, u Loznici. Nažalost, kada ne dostaje izraziti gol igrač, nedostaju i bodovi u utakmicama gde igrom ste bar ravnopravni ili dominirate.
Kakvi su zimski planovi?
-Pripreme počinjemo 21. januara, a do početka polusezone neophodno je napraviti reorganizaciju na svim nivoima. Trenutno je sav teret rukovođenja praktično na jednom čoveku, predsedniku Đorđu Terziću. Situacija je stabilna u klubu, no budžet našeg kluba je verovatno najmanji u ligi, neki rivali imaju pet, šest, deset puta više, čak nije ni tu kraj. Nadamo se da uskoro dobijamo još jednog uspešnog privrednika koji će pomoći. Kada se organizaciono učvrstimo moramo dovesti pojačanja, neophodni su igrači u svim linijama, četiri ili pet proverenih iskusnih igrača. Samo u tom slučaju imamo realne šasne da vodimo borbu za opstanak i uspemo u tome. Naravno, transfer politika zavisi i od ostanka/odlaska trenutnog kostura.
Koji su prolećni snovi?
-Kada pogledate tabelu Prve lige jasno je da će bar dve ekipe, možda i tri ispasti u našu grupu, što znači da će iz Srpske lige u Zonu pet ili šest ekipa što dodatno komplikuje situaciju. Svakako bi opstanak bio veliko dostignuće, ali ne i nedostižno. Verujem da ima put za opstanak, veruju i ljudi u klubu, to je dobra polazna tačka.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa