13. decembar 2018.13. dec 2018.
Iznenađenje (ne)realno
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Iznenađenje (ne)realno

Dobar je osećaj putovati na teško gostovanje bez velike presije i bodovnog imperativa. Oproštaj od kalendarske 2018. godine treba da bude prilika gde će „crveno-crni“ pokazati u najboljem svetlu, rezultat neka bude kakav bude. Daleko od toga da MAČVA više nema zbog čega strahovati, ali bodovna zaliha pred dugu pauzu sasvim je dovoljna kako bi grejala tokom zime.
PARTIZAN niti igra ubedljivo, niti lepo, niti sigurno. Promenili su trenera ove sezone, no još uvek nema dominacije u utakmicama gde su favoriti, niti lakih pobeda. Zoran Mirković je prvenstveni trenerski debi imao baš u Šapcu, pobedio posle preokreta 3:1, međutim i kada je prošao period „privikavanja“ kontinuiteta nije bilo. Činjenica da „Partizan“ nije izgubio od prvog kola, međutim sedam remija u našoj ligi za „crno-bele“ nije neki učinak za divljenje. Uzeli su u Humskoj bod, uz ZVEZDU i NAPREDAK, odnosno MLADOST, dok su RAD, BAČKA i ZEMUN, svakako ne kvalitetnije ekipe od MAČVE, gubili 1:0, golovima koji su više posledica greške odbrane, nego bolje igre PARTIZANA. Najviše je pokazalo letošnje pojačanje Gomeš, uz golmana Stojkovića, najzaslužnijeg za mnoge bodove Beograđana ove sezone. Napadački su tek četvrti tim Lige, dok je odbrana najbolja, najviše zbog dobrih nastupa Vulićevića, Miletića i Valentea.
U borbi za opstanak nije toliko važan lični bodovni saldo, koliko je bitna distanca u odnosu na 14. odnosno 15. mesto. Između MAČVE i pomenutih mesta je sasvim solidnih šest bodova, što glavni uslov dobrog nastupa itekako otvara. Na početku prošle sezone PARTIZAN je pobedio 6:1 i bolji nastup u odnosu na leto 2017. godine, takođe bi mogao biti motivacija Šapčana. Na klupi MAČVE je nekadašnji igrač, trener mlađih kategorija, večni navijač Partizana i neko ko bi voleo da jednog dana bude na mestu nekadašnjeg saigrača Mirkovića, Darko Tešović, te eto i dodatnog motiva za njega. Tešović neće imati sve igrače na raspolaganju. Na popularnom JNA problem se javlja u odbrani jer neće nastupati sigurno Ristivojević i Jovanović. Realno je da PARTIZAN pobedi, nije nerealno da ga MAČVA bar namuči.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa