13. decembar 2018.13. dec 2018.
OPŠTINA BOGATIĆ REGRESIRA PREVOZ SREDNjOŠKOLACA

Odloženo dejstvo poskupljenja prevoza

Opština Bogatić je dala saglasnost prevozniku “Mačva ekspres”, na povećanje cena usluga prevoza u linijskom prevozu putnika u iznosu od 50 odsto, po predhodno usvojenom cenovniku ali gotovo istovremeno usvojila odluku o uslovima za utvrđivanje prava na regres troškova prevoza učenika, tako da roditelji, tvrdi Nebojša Petronić, pomoćnik predsednika opštine, neće na svojim džepovima osetiti posledice uvećanja cene.
Ovo praktično znači da se svim učenicima, srednjoškolcima sa područja opštine Bogatić, koji pohađaju srednje škole na udaljenosti do 40 kilometara od mesta stanovanja, regresira cena mesečne karte u iznosu do 50 odsto od cene karte u javnom prevozu. Potrebno je samo da se zainteresovani uz odgovarajuću dokumentaciju obrate Odeljenju za opštu upravu, zajedničke poslove i Društvene delatnosti Opštinske uprave, koje donosi rešenje po svakom pojedinačnom zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva. Dušanka Kovačević, savetnik u pomenutoj službi kaže da u ovom momentu ne može da predvidi koliki će broj zainteresovanih podneti zahtev za ovaj regres, te nije u stanju da kaže tačno koliko će ova odluka konačno koštati opštinu.
Prevoznici, u ovom slučaju “Mačva ekspres”, pišu u obraćanju Opštinskom Veću Bogatić, da su na ovakav nepopularan potez bili prinuđeni jer cene karata nisu povećavali proteklih četiri godine, a u međuvremenu su cene goriva, maziva, ulja, rezervnih delova, svega što su prinuđeni da koriste i konačno neto zarade zaposlenih, višestruko povećane. Navode primer da je 2016. godine cena nafte bila 102,30 dinara, a trenutno je 161,00 dinar, što je za 58 dinara više, samo za godinu dana. Povećane su, kažu i zarade vozača. Tako je u avgustu 2014. godine neto zarada iznosila 1.750.121,63 dinara, a u istom periodu ove godine je 3.146966,66 dinara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa