20. decembar 2018.20. dec 2018.
Poruka prijateljstva
ODRŽANA IZLOŽBA RADOVA LIKOVNOG KONKURSA U BOGATIĆU

Poruka prijateljstva

Deca što su mlađa otvorenija su i crtaju srcem a ne logikom. Ne očekuju nagradu, već izbacuju emocije. Stvaralaštvo ove dece možda na izgled nije nešto posebno ali ima dubinu
U organizaciji Kulturno obrazovnog centra Bogatić, u Domu omladine u Bogatiću održana je izložba radova likovnog konkursa „Poruka prijateljstva“, školice crtanja i slikanja „Svetlost“. Likovni konkurs za predškolske ustanovu „Slava Ković“ i sve osnovne škole opštine Bogatić, raspisuje se svake godine obično dva puta. Jedan je vaskršnji, a za drugi se tematika svaki put menja.
Nakon nastupa dečijeg hora „Duga“, Dragana Ercegovčević, koordinator školice „Svetlost“ otvorila je izložbu i dodela nagrade najuspešnijim mališanima.
-Zamisao ovog događaja bila je podstaći učesnike na razmišljanje o prijateljstvu kao o vrednosti koja ih oplemenjuje i koju treba da razvijaju. Na koji način oni to vide, prikazano je radovima predškolske ustanove „Slava Ković“ Bogatić i Osnovnih škola Opštine Bogatić. Po prvi put na konkursu žiri je odlučio da poludnevni boravak predškolske ustanove „Slava Ković“ sa vaspitačem Vesnom Mijatović bude nagrađen kako prvom nagradom u kategoriji predškolaca, tako i specijalnom nagradom za najkreativniji rad – istakla je Dragana Ercegovčević.
Vaspitačica mešovite gruše poludnevnog boravka, uzrasta dece od 2,5 do 5 godina, Vesna Mijatović konkuriše u zadnje dve godine, zaslužno dobijajući nagrade.
-Stvaralaštvo ove dece možda na izgled nije nešto posebno ali ima dubinu. Deca što su mlađa otvorenija su i crtaju srcem a ne logikom. Ne očekuju nagradu, već izbacuju emocije. Likovni radovi dece uzrasta od 2,5 godina do 5 su pre svega izraz onoga kako se dete oseća. Izuzetno sam ponosna na njih – istakla je Mijatovićeva.
Pre dodele nagrada najuspešnijima na likovnom konkursu istaknuti su polaznici školice slikanje „Svetlost“ koji su se predstavili radovima nastalim u toku ove godine.
Prvu nagradu u kategoriji predškolaca osvojio je poludnevni boravak predškolske ustanove „Slava Ković Bogatić“, sa vaspitačem Vesnom Mijatović, a žiri je odlučio da istu grupu nagradi specijalnom nagradom za najkreativniji rad. Drugu nagradu u kategoriji predškolaca osvojio je takođe poludnevni boravak predškolske ustanove „Slava Ković Bogatović“, sa vaspitačem Ksenijom Ivanković.
Prvu nagrad u kategoriji osnovaca osvojila je Osnovna škola „Janko Veselinović“ Crna Bara, a drugu nagradu u kategoriji osnovaca osvojila je Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ Klenje.
K.J.Đ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa