5. maj 2011.5. maj 2011.
REALIZACIJA ZAPOČETIH PROJEKATA U OPŠTINI BOGATIĆ

PRIORITETI SU SPORTSKA HALA I KANALIZACIJA

Veliki projekti koji su započeti, usporeni zbog finansijske konstrukcije. Poseban problem predstavlja finansiranje druge faze Sportske hale i izgradnja crpno-potisne stanice na primarnoj kanalizacionoj mreži. U planu rekonstrukcija zelene i stočne pijace, izgradnja trotoara i uređenje parkovskog prostora u centralnoj zoni ove mačvanske varošice
Slobodan Savić, od avgusta prošle godine predsednik je Opštine Bogatić. Kako sam tvrdi, uz projekte koje je „nasledio“ od prethodne vlasti, zatekao je i niz problema, koje lokalna samouprava mora rešavati u hodu. Započeti projekti moraju se završavati, jer su od nasušnog značaja za sve građane. Međutim, za njihov završetak nisu odobrena potrebna budžetska sredstva i onda treba tražiti drugo rešenje.
- U ovom trenutku u Bogatiću su prioriteti dva kapitalna projekta: izgradnja sportske hale i crpno-potisne stanice na kanalizacionoj mreži, kako bi se konačno primarna kanalizaciona mreža mogla staviti u funkciju i kako bi se moglo početi sa izgradnjom sekundarne mreže - ističe Savić i dodaje da su odobrena sredstva za izgradnju prve faze Sportske hale, u iznosu od 43 miliona dinara. Ovim sredstvima završiće se tzv „grubi radovi“ i Hala će biti stavljena pod krov. Međutim, za drugu fazu koja košta 45 miliona dinara, sredstva nisu predviđena u budžetu. Ipak, zahvaljujući činjenici da su glavni investitori ovog projekta Evropska investiciona banka i NIP, zatvoriće se finansijska konstrukcija i druge faze i Hala će, prema Savićevim rečima, biti stavljena u funkciju do kraja ove godine. Inače, reč je o velelepnom sportskom objektu, sa četiristo sedišta i sa terenima za sve standardne sportove na parketu. Hala će biti mesto za afirmaciju sporta ne samo učenika Srednje škole, već i sportskih društava i takmičara visokog ranga.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa