20. decembar 2018.20. dec 2018.
Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“
obeležila Dan škole

Znanje je moć

Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" svečanom akademijom obeležila je sedamdeset dve godine postojanja. Tom prilikom otvorena je novoopremljena, savremena biblioteka sa čitaonicom koja će učenicima obezbediti da stiču nova znanja u boljim uslovima.
-Ova škola ima ugled, tradiciju, dobru volju zaposlenih da ide dalje putevima uspeha. Bez obzira na to što informatika nije stručni predmet mi smo prepoznali ono što država propagira, a to je razvoj IKT tehnologija i zbog toga smo za Dan škole opremili inofrmatički kabinet sa 20 novih računara na kojima će učenici moći da rade i na taj način se približimo tendenciji Ministarstva da kao stručna škola razvijamo informacione tehnologije i digitalnu pismenost, što je takođe važno i za sve profile zdravstvenih radnika – istakla je direktorka Medicinske škole "Dr Andra Jovanović“, Biljana Đuknić.
Sredstva za opremanje biblioteke i čitaonice dobijena su u okviru projekta Ministarstva prave i iznose 2 miliona dinara. Bibliotečki fond sada broji 12.000 knjiga i udžbenika. Eparhija šabačka darovala je sto novih naslova.
-Svaka knjiga u biblioteci je izvor znanja i utiče na čitaoca mnogo više nego što svako od nas može. Jezik, znanje i humanost drže čovečanstvo na okupu. Podučavanje je najsvetiji posao na zemlji i crkva će uvek rado pomoći – pojasno je episkop šabački vladika Lavrentije.
Svečanosti obeležavanja Dana škole prisustvovao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević koji je u svom obraćanju naveo da je Medicinska škola u Šapcu u vrhu kada je reč o medicinskim školama u Srbiji.
-Izmenama obrazovanja stvorili smo prostor da se ovakve ustanove imenuju u ustanove od nacionalnog značaja. Ova škola je sigurno dobar model ustanove, zahvaljujući trudu i zalaganju kolektiva To je nešto što može da se preslika na druge kako bi mogli da vide pozitivna iskustva i slede primer – rekao je ministar Šarčević.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa