20. decembar 2018.20. dec 2018.
ZAJEDNIČKI USPEH
KARATISTA MILAN GRUJIČIĆ ZA GLAS PODRINjA

ZAJEDNIČKI USPEH

Srpski fudokan karate, u kojem značajnu ulogu imaju šabački borci, ostavrio je nedavno zapažene rezultate na Evropskom prvenstvu u Portorožu. Bogatiji je ovdašnji sport za 18 medalja, a one posebno dobijaju na značaju kada saznamo da, kao i u većini borilačkih sportova, odlazak na veliko takmičenje podrazumeva lična i sredstva sponzora. Tri od 18 odličja na svojim grudima doneo je Šapčanin, član kluba KAIŠIN, Milan Grujičić.
Tri medalje, dva srebra i jedna bronza?
- Borbe u kategoriji do 84 kg srebro, drugo mesto i u tandemu sa klupskom koleginiciom Milicom Omerović, odnosno bronza kao član kumite tima Srbije.
Koja od medalja je zahtevala najviše napora?
-Ukoliko bih izdvajao, onda svakako prvopomenuto srebro. Nadao sam se visokom plasmanu, međutim već u prvom kolu sam imao težak žreb i nezgodan okršaj sa reprezentativcem Nemačke. Pobedio sam 9:8. To je bila osmina finala, potom su usledili dueli sa Mađarom, Italijanom gde sam lakše slavio i finale protiv predstavnika BiH.
Fudokan je jedna od formi karatea koja je zastupljena u svetu i kod nas.
- Moj klub je od početka u tom fudokan, odnosno tradicionalnom karateu. Izučavao sam veštinu pre nego što sam počeo da treniram i ti prvi, najstariji principi, motivisali su me da se oprobam, a baš oni su zastupljeni kod nas. U okviru fudokana imate najrealnije situacije, segmente različitih veština, jednu specifičnu fuziju, a mi imamo i veliku posvećenost trenera Saše Kovačevića.
Odlazak na velika takmičenja ne zahtevaju samo dobru pripremu, već i podršku sponzora za koju se sami borci snalaze?
-To je realnost mnogih borilačkih sportova. Sredstva potrebna za put i smeštaj nisu mala i lično veliku, najveću zahvalnost dugujem kompaniji u kojoj radim „Jazaki“. Bez njihove pomoći teško da bih nastupio u Sloveniji, ali ta podrška nije bila samo sada i za konkretno takmičenje, već mi uvek izlaze u susret, te tokom priprema za velika prvenstva, radim uvek u prvoj smeni. Moj uspeh je istovremeno i zajednički uspeh.
Pauza tokom praznika i zime.
-Sledeće su pripreme za Fudokan ligu koja je i kvalifikaciona za Svetsko prvenstvo u Štutgartu 2019. godine. Najdraže odličije mi je titula svetskog šampiona iz Kluža, a voleo bih da ponovim taj uspeh i u Nemačkoj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa