27. decembar 2018.27. dec 2018.
Put ka uspešnoj budućnosti
ODRŽAN SAJAM OBRAZOVANjA U EKONOMSKOJ ŠKOLI „STANA MILANOVIĆ“

Put ka uspešnoj budućnosti

Tradicionalni Sajam obrazovanja u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ održan je proteklog petka u svečanoj sali, pomenute škole. Sajam je namenjen maturantima kao i roditeljima učenika ove škole. Predstavlja priliku da se roditelji i đaci detaljnije upoznaju sa načinima rada i programima visokih škola i fakulteta.
Predstavnici obrazovnih instutucija prezentovali su matične instutucije informatorima i stručnom literaturom.
Prema rečima direktorke Ekonomske škole „Stana Milanović“ Sonje Mijatović Jokić, tradicija će se nastaviti i u budućnosti.
-Ekonomska škola „Stana Milanović“ oberučke prihvati decu kada dođu iz osnovne škole. Prvo ih pozovemo u svečanu salu, obratimo im se i poželimo dobrodošlicu. Ali, kada naši maturanti izlaze iz ove škole isto tako im otvorimo vrata i prozore kako bi ušla svetlost i kako bi dobili mogućnost, da vide kojim putem da idu dalje. U saradnji sa našom pedagoško – psihološko službom organizujemo sajmove krajem godine, obično u decembru – istakla je direktorka Sonja Mijatović Jokić.
Kako ističe Katarina Stojićević, školski pedagog, Sajam se organizuje u sklopu aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje.
-Svaki put se detaljno dogovaramo u vezi organizacije. Na samom početku ovogodišnjeg Sajma mogli smo konstatovati da je najveća zainteresovanost učenika za oblast ekonomije, prava i administracije. Naravno, veliki broj naših đaka upisuje i društveno usmerenje. U svakom slučaju, zainteresovanost je velika. Većina naših đaka će nastaviti studije nakon završetka srednje škole – navela je Stojićevićeva.
Treći sajam okupio je oko 20 visoko obrazovnih ustanova, ka kojima su orijentisani učenici Ekonomske škole, a i ove godine interesovanje za narednu životnu i obrazovnu stepenicu bilo je veliko.
K.J.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa