27. decembar 2018.27. dec 2018.
USLUGA PO MERI KLIJENTA
Ana Kresoja OKANOVIĆ, šefica šabačke ekspoziture Direktne banke

USLUGA PO MERI KLIJENTA

„Direktna Banka ad Kragujevac u narednom periodu planira dalji rast ukupnih depozita i kredita, kao i uvećanje baze zadovoljnih klijenata. Banka će nastaviti da obezbeđuje još raznovrsniju i kvalitetniju uslugu sa ciljem da podrži dalji razvoj i napredak lokalnih zajednica i stanovništva“– kaže u intervjuu za Glas Podrinja Ana Kresoja Okanović, šefica ekspoziture Šabac
Direktna Banka danas predstavlja jednu od rastućih finansijskih institucija zahvaljujući organskom rastu i širenju putem integracija. Ključni pokazatelj uspešnog poslovanja Banke u proteklih godinu dana jeste značajan rast tržišnog učešća nakon spajanja sa Piraeus bankom, kao i uvećanje prodajne mreže i baze klijenata za 50 odsto. Direktna Banka je na ovaj način uvećala i svoj najvažniji resurs – tim od ukupno 640 stručnih bankara koji stoji na raspolaganju svim klijentima.

Nakon uspešno sprovedene integracije, koliki je udeo Direktne Banke u domaćem bankarskom sektoru?
-Direktna Banka je nakon pripajanja Piraeus banke, treće po redu banke koja je integrisana u naš sistem, udvostručila svoje tržišno učešće i uvećala poslovnu mrežu za 50 odsto, tako da je trenutno čini 47 ekspozitura i 106 bankomata. Akvizicijom smo još dodatno pojačali prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i dalje proširili poslovanje u gradovima gde do sada nismo bili prisutni poput Čačka, Valjeva i Vršca. Sve poslovnice, poput naše ekspoziture u Karađorđevoj ulici broj 51, pozicionirane su u centralnim gradskim zonama.

Šta jačanje i rast Banke znači za njene klijente?
-Direktna Banka kao domaća, visoko likvidna i stabilna banka u mogućnosti je da ponudi širok spektar proizvoda i usluga kreiranih tako da na najbolji način isprate potrebe svakog klijenta ponaosob.
Banka je tokom 2018. godine beležila konstantan rast ukupno odobrenih kredita pre svega zahvaljujući ponudama koje podrazumevaju praktična bankarska rešenja i dodatne pogodnosti za korisnika. Ovakav pristup je rezultirao uvećanjem kreditne aktivnosti najpre ka stanovništvu gde je nakon integracije ostvaren rast od preko 170 odsto u odnosu na kraj prethodne godine.

Koje pozajmice preporučuju Vaši savetnici kao najpovoljnije rešenje kako bi građani dopunili svoj budžet?
-Ključ za pametan odabir kredita leži u odgovoru na pitanje da li su nam dodatna sredstva neophodna kao podrška trenutnom budžetu ili za investicije. Potom, da li je zarada vezana za kurs evra ili ne, kao i da li se očekuju dodatni prihodi. U našoj zemlji značajan deo ukupnog kreditnog portfolija čine dinarski krediti, a Direktna Banka ne odstupa od ovog pravila. Kada govorimo o tipu kredita, Banka beleži rast gotovinskih kredita.
U ekspozituri Šabac najtraženiji su keš krediti sa rokom otplate do 36 meseci. Ovi krediti odobravaju se u maksimalnom iznosu do četiri miliona dinara i sa nominalnom kamatom od 6,60 odsto. Nisu potrebni depozit, učešće ili žiranti a za podnošenje zahteva klijentima sa tekućim računom u našoj Banci potrebna je samo lična karta.

Za nama je mesec štednje. U kojoj valuti se najviše štedelo u Direktnoj Banci i da li je primetan trend rasta štednje u domaćoj valuti?
Štednja građana u Srbiji beleži konstantan rast, a taj trend primetan je i u našoj Banci. Prvi rezultati meseca štednje govore nam da dinarski depoziti sve više dobijaju na značaju. Razlog je u višoj kamatnoj stopi u odnosu na devizne uloge, trenutno jakom dinaru i kamati oslobođenoj poreza. Dodatno, isplativost štednje u domaćoj valuti rezultat je i niske inflacije i relativno stabilnog kursa dinara prema evru, kao i nepostojanje troška konverzije valuta.
Direktna Banka neguje koncept atraktivne štednje tokom cele godine što klijentima omogućava da u svakom trenutku imaju dobre uslove za oročene depozite. U prilog našoj ponudi govori rast ukupnih depozita koji je nakon integracije zabeležio uvećanje od preko 120 odsto u odnosu na kraj prethodne godine.

Ponudu Direktne Banke obeležili su Agro kredit za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Po čemu su ovi krediti specifični?
-Direktna Banka u svojoj ponudi ima kratkoročne i dugoročne dinarske kredite sa fiksnom kamatnom stopom, za finasiranje obrtnih sredstava i ulaganja u sve poslovne aktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, poput ratarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva. Naši Agro krediti se odobravaju bez depozita i učešća, maksimalan iznos kredita od 3. januara 2019. biće čak 3.000.000 dinara, a sredstva se mogu iskoristiti za nabavku robe, sirovina, materijala, gotovih proizvoda i usluga koje poljoprivrednici koriste u proizvodnji.
Kratkoročni krediti imaju fiksnu nominalnu kamatnu stopu koja iznosi 0% godišnje, dok je rok otplate od godinu dana moguće prilagoditi sezonskoj prirodi posla i kredit servisirati u vidu mesečnih, tromesečnih ili šestomesečnih rata. Dodatna prednost naših Agro kredita je i u brzini odobrenja koje može biti i za nekoliko dana po dostavljenoj potpunoj dokumentaciji.

Kakvi su planovi Banke u narednom periodu?
Ostvareni rezultati nam daju osnov za ambiciozan poslovni plan za sledeću godinu. U našem fokusu ostaje zadovoljan klijent, kvalitet pružene usluge, kao i angažovano i proaktivno učešće na lokalnom bankarskom tržištu.
Poverenje naših klijenata, motivisan i stručan tim učinili su da budemo prepoznati kao Banka koja je pouzdan partner i stabilan oslonac stanovništvu i privredi. Sigurna sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti da opravdavamo poverenje i budemo Banka prvog izbora za sve klijente.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa