27. decembar 2018.27. dec 2018.
Mi stojimo postojano
Socijalističke Partije Srbije

Mi stojimo postojano

Nema te sile, koja će Srbiju naterati po cenu gubitka nacionalih i državnih interesa da uđe u EU, a da gubi Kosovo. Nalazimo se u kritičnom trenutku, u kojem je na našoj generaciji da reši ovo vekovno pitanje, solucijom koja će doneti dugotrajni mir i stabilnost budućim pokoljenjima
22. decembra odrzan je X Kongres Socijalističke Partije Srbije pod nazivom “Mi stojimo postojano“ u beogradskom Sava Centru. Za lidera Partije jednoglasno je izabran Ivica Dačić.
Prisustvovalo je 2. 700 delegata, među kojima je bilo 30 delagata iz redova GO SPS Šabac, kao i veliki broj gostiju. Delegati jubilarnog X Kongresa su birali i članove Glavnog odbora kao i članove Nadzornog odbora i Statutarne komisije. Za članove Glavnog Odbora iz Šapca izabrani su Maja Milićević, predsednik GO SPS Šabac i Saša Filipović potpredsednik GO SPS Šabac.
Pored Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, govorili su premijer Grčke Aleksis Cipras i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang, Milorad Dodik predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine , predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić, lideri koalicionih partnera SPS-a Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije i Ištvan Pastor predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara.
Predsednik SPS Ivica Daćić je u svom izlaganju istakao da je Kosovo i Metohija najteže pitanje Srbije, da su okolnosti u kojima se Srbija bori takvi da gotovo ništa nije na našoj strani, ali da je naša zemlja uspela da preokrene situaciju i da ni jedno rešenje, pa čak ni diskusija o rešenju za Kosovo ne može da se dešava bez znanja i učešća Srbije.
- Čvrsto stojimo na tome da Srbija ne može biti ponižena i može prihvatiti samo pravedni kompromis - rekao je Dačić.
-Nema te sile, koja će Srbiju naterati po cenu gubitka nacionalih i državnih interesa da uđe u EU, a da gubi Kosovo.
To je neuporedivo. Nekada se govorilo o nečasnim ponudama, a sada bi bilo logičnije da ponude da ne uđemo u EU, a da izgubimo Kosovo, s obzirom na odnos EU prema Srbiji. Međutim, mi smo za evropski put Srbije - rekao je on.
Dačić je rekao da kao predsednik partije može da kaže da nijedan socijalista nikada nije bio izdajnik i da se time ponose.
- Nalazimo se u kritičnom trenutku, u kojem je na našoj generaciji da reši ovo vekovno pitanje, solucijom koja će doneti dugotrajni mir i stabilnost budućim pokoljenjima-
Istakao je da su okolnosti u kojima se Srbija bori takvi da gotovo ništa nije na našoj strani.
- Vlast u Prištini se ponaša kao razmaženo derište, koje lomi sve po sobi, ako ne dobije ono što želi, a njihovi politički roditelji to dopuštaju, ne pomišljajući da im izvuku “uši“, rekao je Dačić.
Takođe, istakao je da su Socijalisti najstariji politički brend, ne postoji snaga u narodu sa dubljim korenima - rekao je on i dodao da SPS jeste nastao 1990. godine, ali i napomenuo da imaju korene u komunističkom pokretu.
-Mi smo jedna od retkih stranaka koja ima ideologiju. Kod nas je bitno kakav je način raspodele društvenog bogatstva, položaj radnika, socijalna politika
Nemojte da me birate zbog mojih ambicija, nego ako sam koristan partiji! Ali, ako me birate, onda morate i da me slušate, rekao je Dačić

JEDNOGLASNA PODRŠKA
-Jednoglasna podrška našem lideru Ivici Dačiću, došla je ispred GO SPS Šabac, na Konferenciji održanoj u Šapcu, a takođe i na Kongresu. Ističemo da smo ponosni na borbu našeg predsednika Ivice Dačića da preokrene situaciju i kako on kaže, uvede nov termin “odpriznanja”. Za sada je 12 država povuklo priznanje Kosova kao nezavisne države. Kosovo nije primljeno u UNESKO, nije primljeno u Interpol - istakla je predsednik GO SPS Šabac Maja Milićević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa