27. decembar 2018.27. dec 2018.
APSOLUTNI I RELATIVNI POBEDNIK U DIZANjU TEGOVA
STRAHINjA OSTOJIĆ NAJJAČI U BIJELjINI

APSOLUTNI I RELATIVNI POBEDNIK U DIZANjU TEGOVA

Ovaj mladić se dizanjem tegova bavi već gotovo deset godina, a poslednje četiri takmičarski. Konkurencija u Bijeljini bila je izuzetna što ga je, kaže, dodatno motivisalo
Nedavno održano takmičenje u Republici Srpskoj pod okriljem svetski priznate WRPF federacije privuklo je najveća elitna imena powerliftinga u regionu. Kraj ove godine dvadesetpetogodišnji Strahinja Ostojić iz Koceljeve pamtiće po izuzetnom rezultatu. Braneći boje naše zemlje, proglašen je za apsolutnog i relativno najjačeg takmičara.
–Nastupao sam u kategoriji do 140 kilograma. U disciplini čučanj sam podigao 322,5 kilograma, u bench press 220 i u mrtvom dizanju 360 kilograma. U totalu sam imao 902,5 kilograma što je ujedno i treći najbolji rezultat ikada u regionu- istakao je Strahinja.
Ovaj mladić se dizanjem tegova bavi već gotovo deset godina, a poslednje četiri takmičarski. Konkurencija u Bijeljini bila je izuzetna što ga je, kaže, dodatno motivisalo. Proglašen je za najboljeg takmičara po wilks bodovima i može se reći da je osvojio sve što se moglo na ovom nadmetanju snagatora.
–Neki od prethodnih uspeha koje bih izdvojio su prvo mesto u juniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2016-e godine, zatim i apsolutno i relativno najjači junior Balkana 2017-e. Osim toga sam i višestruki prvak države i rekorder. Jedni od meni najdražih uspeha su tri evropska rekorda koje sam postavio dok sam se takmičio u juniorskoj konkurenciji- priča Strahinja.
Njegovim ambicijama i planovima sigurno još uvek nije došao kraj jer želi da ponovo nastupi na Svetskom prvenstvu u naredne 2-3 godine i da pokuša da napravi što bolji rezultat i domogne se planetarne titule.
V. BOŠKOVIĆ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa