Info

27. decembar 2018.27. dec 2018.
ŠAMPIONSKI JUBILEJ
TEKVONDO: TK „LETNjIKOVAC ELIKSIR“

ŠAMPIONSKI JUBILEJ

Godina u kojoj je šabački tekvondo klub obeležio tri decenije rada, ostvareni su uspesi koji su potvrdili da, kako ističu u ovom kolektivu, LETNjIKOVAC nije samo duga tradicija, uspešna prošlost, već zlatna sadašnjost, a uvereni su i blistava budućnost šabačkog i srpskog tekvondoa. Svakako da se među rezultatskim postignućima izdvaja velika ekipna seniorska titula na Prvenstvu Srbije za uzrast do 21 godine. Kolektivna titula samo je jedno od šampionskih zvanja ostvarenih u godini koja broji poslednje dane.
-Ekipno smo postali vcešampioni Kupa Srbije za juniore, treći klub Kupa Srbije za seniore, a pojedinačni uspesi su posebno značajni, ostvareni na svim nivoima, od državnog do planetarnog – navodi trener Goran Petrović.
Na Balkanskom šampionatu LETNjIKOVAC je dao reprezentativce koji su osvojili tri zlata, dva srebra i dve bronze. Sa najjačih turnira G1 klase Letnjikovčani su doneli tri medalje i zabeležili veliki broj nastupa, na osnovu kvaliteta i osvojenih bodova poziv u reprezentaciju zavredelo je nekoliko članova tima, a istakao se i MARKO TOMIĆ na Svetskom juniorskom prvenstvu.
-Imamo odlične seniore, ali i mlađe kategorije koje pretenduju na titule u Srbiji, ali i velika ostvarenja na međunarodnom nivou, učešće na nekim od narednih Olimpijskih igara. Marko je ostvario sjajan nastup na Svetskom prvenstvu gde je pobedio tri rivala i malo je nedostajalo da dođe do medalje, no plasman od petog do devetog mesta na planeti je veliko dostignuće. Fantastičnu godinu iza sebe ostavlja i naša kadetkinja, 14-godišnja MINA MITROVIĆ. Trećim mestom u Zagrebu prethodne godine najavila je sjajnu godinu, a to i potvrdila titulama prvaka Kupa Srbije, Vojvodine i Balkana, zvanjem najbolje kadetkinje Balkanskog prvenstva, kao i vicešampionskim epitetom na Prvenstvu Srbije – dodaje Petrović.
Klub osnovan 1988. godine traje u kontinuitetu i bez pauza tri decenije. Svake godine je beležio nastupe na domaćim takmičenjima, učestvovao je na međunarodnim turnirima, a u klubu dodaju da se raduju novoj godini gde se nadaju lepim vestima sa Svetskog seniorskog, najvažnijeg tekvondo događaja u narednoj godini, kao i nastavku uspeha mlađih kategorija na kontitnentalnom i planetarnom šampionatu za odgovarajuće uzraste.
D. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa