Инфо

Берза

  • aero 801 ⚫ 0,00%
  • epin 2.740 ⚫ 0,00%
  • hmbg 510 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 1.110 ▼ -3,48%
  • niis 683 ▼ -1,73%
(12. мај 2011.)
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - ЈАКОВ ЖИВАНОВИЋ ЈАША

У СВЕТУ МУЗИКЕ

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (13)
Још док је био учитељ у Дворској, уписао је математику на београдској Вишој педагошкој школи, али се после војске определио за животну љубав музику и њој се предано посветио. Једначине је заменио нотама, завршио Музичку академију, и музичком свету остао до данас.
- Тадашња Учитељска школа је била другачије организована, учитељи су морали да свирају неки инструмент па је и приликом пријема провераван слух ученика. Тако сам и ја у том рађевском селу са познавањем музике могао и да свирам, направим приредбицу и да организујем тако нешто - сећа се Јаков Живановић, првих радних дана када су у селу шеф месне канцеларије, поп и учитељ били писменији од осталих и носиоци културног развоја. Данас је то другачије, учитељ у селу одради своје радно време у школи и оде кући без потребе да се укључује у сеоска дешавања.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa