10. januar 2019.10. jan 2019.
Svi zaslužuju osmeh
PAKETIĆI ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Svi zaslužuju osmeh

Centar za socijalni rad Šabac i Grad Šabac i ove godine su podelili više od 500 paketića deci iz materijalno ugroženih porodica i bez roditeljskog staranja. Akcija se sprovodi tradicionalno svake godine, a decu su predstavom obradovali i glumci Omladinskog pozorišta “Vožd”.
-Paketić sam dobila i prošle godine. Očekujem slatkiše, a posle Nove godine želim da budem dobar đak, rekla je Vanja Krstić.
Centar za socijalni rad tokom cele godine brine o svojim korisnicima. Podela paketića je jedan on načina da se oni ni tokom novogodišnjih praznika ne osete zapostavljeno.
-Svako dete ima pravo na radost i na paketić. Sistemska podrška naše ustanove socijalno ugroženim korisnicima traje tokom cele godine i trudimo se da uvek detektujemo i rešimo sve probleme sa kojima se oni suočavaju. Ova akcija je samo mali delić toga. Rešili smo da najmlađe obradujemo i predstavom, jer je neprocenjivo izmamiti osmeh na njihovo lice, a trudićemo se da u narednim godinama tih osmeha bude što više, istakla je Jelena Milošević, direktorka Centra za socijalni rad Šabac.
Grad Šabac za socijalna davanja izdvaja šest odsto iz budžeta. Jedna od politika grada je da niko ne sme biti zaboravljen.
-Ovo je tradicionalna akcija kada mi darujemo paketiće svoj deci kojoj roditelji nisu u prilici to da priušte. Poruka je da sva deca treba i zaslužuju da imaju osmeh za Novu godinu. Ono što je još važnije je da ona zaslužuju da se o njima vodi briga tokom cele godine što naš CSR i radi. Odgovorna politika će se nastaviti i tokom 2019. godine. Biće i dalje novca za sve programe koji se kontinuirano realizuju godinama i niko ne treba da brine, poručio je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa