10. januar 2019.10. jan 2019.
Visoka medicinska i poslovno-tehnološka škola strukovnih studija

Akreditovan studijski program Farmacija

Visoka medicinska i poslovno-tehnološka škola strukovnih studija iz Šapca je početkom decembra meseca od Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, odnosno od Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, dobila Uverenje o reakreditaciji studijskog programa Farmacija, na period od 7 godina.
-Naša ustanova je ispunila sve predviđene standarde za reakreditaciju studijskog programa Farmacija, u obrazovno-naučnom polju Medicinskih nauka i oblasti Farmaceutskih nauka. Studijski program je značajno osavremenjen po ugledu na relevantne studijske programe širom sveta i usklađen sa savremenim svetskim tokovima i stanjem struke i nauke u oblasti Farmacije. Za realizaciju nastave na studijskom programu Farmacija obezbeđeno je nastavno osoblje sa potrebnim naučnim i stručnim kvalifikacijama. U odnosu na prvu akreditaciju iz 2013. godine uvedeni su novi obavezni, stručni i stručno-aplikativni predmeti, ponuđeni su novi izborni predmeti a povećan je i broja časova stručne prakse koju studenti obavljaju u nastavnim bazama sa kojima škola ima izuzetno dobru saradnju. Jedan od pokazatelja kvaliteta ovog studijskog programa jeste i činjenica da je reakreditacija ostvarena iz prvog pokušaja bez ikakvih značajnijih zamerki od strane nadležnih institucija – istakao je rukovodilac studijskog programa Farmacija spec. farm. Roland Antonić.
-Naši nastavnici i saradnici permanentno rade na podizanju kvaliteta nastave. Škola konstantno, ulaže u nabavku laboratorijske opreme, aparata, posuđa i hemikalija, kao i stručne literature što omogućuje da se kvalitet izvođenja nastave unapređuje. Naš osnovni cilj je da studenti steknu neophodna teorijska i bogata praktična znanja i veštine za obavljanje svoje profesije, da budu osposobljeni za obavljanje složenih zadataka u praksi, na radnom mestu, kako samostalno, tako i u okviru tima sa drugim zdravstvenim radnicima prilikom pružanja zdravstvenih usluga. Zanimanje farmaceuta je veoma značajno za zdravstveni sistem svake države. Farmaceuti su dužni da doprinesu poboljšanju nivoa zdravstvene zaštite, obavljajući svoje profesionalne zadatke u skladu sa zakonskim propisima, kao i etičkim principima i načelima. U obavljanju svog poziva farmaceuti su samostalni i nezavisni, a za svoj rad odgovorni su pred samim sobom, svojom profesijom i društvom – zaključio je Antonić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa