10. januar 2019.10. jan 2019.
DINAMIČNA I USPEŠNA GODINA
ODRŽAN NOVOGODIŠNjI PRIJEM KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE

DINAMIČNA I USPEŠNA GODINA

Zahvaljujući dobrom planiranju, a svesni svojih prioriteta i potencijala, kao i dobroj saradnji sa republičkim institucijama i ministarstvima uspeli smo da građanima naše opštine obezbedimo bolje uslove za život - rekao je Dušan Ilinčić
Tradicionalni novogodišnji prijem koji svake godine organizuje predsednik opštine Koceljeva, održan je i na izmaku 2018-e. Sumirajući rezultate prvi čovek ove lokalne samouprave ocenio je da je ovo bila još jedna dinamična i uspešna godina u kojoj se istovremeno razvijalo i štedelo, godina u kojoj nije manjkalo investicija ali jeste radne snage.
– Koceljeva izrasta u modernu, urbanu zajednicu, koja se sa ponosom okitila registarskim oznakama kao simbolo veličine i prepoznavanja, ma gde da se nađemo. Zahvaljujući dobrom planiranju, a svesni svojih prioriteta i potencijala, kao i dobroj saradnji sa republičkim institucijama i ministarstvima uspeli smo da građanima naše opštine obezbedimo bolje uslove za život - rekao je Dušan Ilinčić.
On je, nabrajajući projekte, dodao da je najviše urađeno u oblasti putne infrastrukture te je, između ostalog izdvojio da je pored asfaltiranih devet kilometara puta od Batalaga preko Svileuve do Koceljeve u planu revitalizacija još tri, a krajnji rezultat biće moderna saobraćajnica i predstavljaće najkraću rutu do Beograda.
Prema njegovim rečima aktivnosti je bilo i na rekonstrukciji i izgradnji nisko naponske elektro-mreže. Uređeno je i korito reke Tamnave čime je obezbeđena dodatna zaštita naselja od poplave a telekomunikaciju je izdvojio kao oblast u kojoj je urađeno veoma mnogo, podsećajući da je u protekloj godini završen i četvrti krak optičkog kabla pa je na taj način područje opštine u potpunosti pokriveno odličnim internetom i drugim pogodnostima koje on pruža.
Govoreći o planovima za tekuću godinu Ilinčić je posebno istakao rekonstrukciju škole u Ljuticama ali i školske zgrade u Kamenici kao i izgradnju fiskulturne sale u ovom selu što će biti veoma značajan projekat za koceljevačko osnovnoškolsko obrazovanje.
Prisutnim gostima obratio se i predsednik SO-e Koceljeva i narodni poslanik Veroljub Matić koji je najavio potencijalne investicije u ovu opštinu.
–Mi stalno investiramo i ono što mene jako raduje je reinvestiranje. Imamo postojeće privredne subjekte koji investiraju, podižu svoje postojeće kapacitete. Nama je svejedno da li se neko širi ili dolazi nov. U narednoj godini očekujemo od naših privrednih subjekata da će uložiti nekih 15-ak miliona evra što je za nas mnogo a one sledeće možda i do 30-40 miliona. Što se tiče novih investicija u 2019-oj očekujemo dve investicije, jednu koja će se oslanjati na sirovinsku bazu u poljoprivredi i drugu koja će se osloniti na mašinstvo. Da li će sve tako biti ostaje da vidimo ali ako jedna investicija dođe, pored postojećih subjekata, biće velika stvar- smatra Matić.
Narodni poslanik najavio je i novine u oblasti protivgradne zaštite koje će u najvećoj meri doprineti poljoprivredi i proizvođačima.
–Ovde će se u toku naredne godine izvršiti protivgradna zaštita na automatizovan način. Uradiće se novi sistem koji će automatski reagovati na gradonosne oblake. Nadležni centar će komandovati raketama i mislim da će ceo Mačvanski okrug biti pokriven na ovaj način. Veoma važno za poljoprivredu ovog kraja je i što je pre nekoliko dana formirana poljoprivredna zadruga koja će biti naslonjena na jagodu. Zadrugari će imati stotinjak hektara jagode sa sigurnim otkupom i unapred ugovorenom cenom što do sada nije bilo. Polovinom januara Koceljeva će dobiti i javnog beležnika što je značajno zbog sudske jedinice i time zaokružujemo pravosudni sistem za potrebe ove opštine i njenih građana- istakao je predsednik SO-e Koceljeva i poslanik u republičkom parlamentu i najavio aktivnosti na novom proširenju kapaciteta vrtića i uređenju zelene pijace kao i završetak trafoa 110/20 kilovolti čime bi Koceljeva kvalitetno odgovorila na sve veće zahteve privrede.
–Ove godine su za ovu opštinu najplodosnije od njenog postanka. U 2019-oj ovu opštinu očekuje više sadržaja, više mogućnosti, više rada sa više zarade i sa boljim standardom- zaključio je Matić čestitajući svima novogodišnje i božićne praznike.

V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa