10. januar 2019.10. jan 2019.
JER KROZ DOBRA DELA TRAJEŠ
HUMANITARNI PROGRAM ZA POMOĆ NEMANjI

JER KROZ DOBRA DELA TRAJEŠ

Kraj prošle godine u Koceljevi obeležio je novogodišnji humanitarni program “Kroz muziku, pesmu i lepotu, Nemanji na dar”. Organizator koncerta, u kojem su učestvovali koceljevački osnovci i srednjoškolci, bila je OŠ “Mića Stanojlović” a prikupljena novčana sredstva usmerena su na lečenje teško obolelog učenika petog razreda ove škole Nemanje Dimitrijevića.
Učesnici programa ističu da im je bila velika čast i privilegija da budu deo koncerta i da pruže svoj doprinos u lečenju druga, ali se nadaju da će imati priliku da na sličan način prikupljaju novac za neke lepše stvari.
–Solidarnost i briga o drugima su vrednosti koje bi svaki pojedinac trebalo da neguje. Tako su ovim potezom učenici i nastavnici naše škole pokazali ne samo da su talentovani i vredni već da imaju i veliko srce. Veliki odziv publike je najbolji pokazatelj da u svetu u kojem živimo i te kako postoje humanost i društvena odgovornost, samo ih treba probuditi. Mi ćemo se uvek truditi da pomažemo onima kojima je to potrebno jer je njihov osmeh naša najveća motivacija- poručila je direktorka koceljevačke osnovne škole Sonja Popović.
Prepuna sala Doma kulture uživala je u melodijama dečijeg hora ”Lira” kojem je ovo bio još jedan u nizu nastupa humanitarnog karaktera.
–Prvi put smo održali humanitarni koncert prilikom samog stvaranja hora “Lira”, 2012-e, kada smo podržali akciju prikupljanja novca za inkubatore za bebe. Ovo je još jedan u nizu takvih koncerata koji dečji hor sa posebnom namenom organizuje. Ovoga puta da bismo pomogli drugaru- rekao je profesor Ivan Marković i dodao da je hor “Lira” pod njegovom upravom uspešno nastavio implementaciju sinhronizacije nastave stranih jezika i muzike kroz hor.
Ovaj hor, koji trenutno broji 37 članova, postao je još jedan od simbola Koceljeve a potvrda kvaliteta i rada stigla je i od RTS-a gde se “Lira” nekoliko puta pojavila u zabavnim i informativnim emisijama.
Podršku obolelom drugu pružili su članovi dramske sekcije osnovne škole, učenici 5-og i 6-og razreda, koji su publiku zabavili “Novogodišnjom bajkom” u kojoj su Deda Mraz, Baba Mrazica i njihovi pomoćnici, čitajući mnogobrojna pisma, ispunjavali želje mališanima iz celog sveta.
–Učešćem u humanitarnom programu potvrdili su da “Sreća nije uzimati, već je sreća kada daješ, kada deliš sa drugima, jer kroz dobra dela traješ.”- ocenila je profesorka srpskog jezika Tatjana Jeremić.
Đacima iz osnovne škole u ovom programu pridružile su se i srednjoškolke smera frizeri koje su priredile reviju frizura.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa