10. januar 2019.10. jan 2019.
VUKAŠIN PUTUJE U NEMAČKU
RUKOMET: SVETSKO PRVENSTVO

VUKAŠIN PUTUJE U NEMAČKU

Krilo METALOPLASTIKE deo reprezentacije Srbije na Svetskom šampionatu u Nemačkoj i Danskoj. Jedan od dvojice iz Super lige. Debi na Šampionatu najverovatnije sutra protiv Rusije
Posle dugo vremena šabačka METALOPLASTIKA će imati reprezentativca koji će nastupati na jednom od najvećih međunarodnih rukometnih takmičenja. Danas u Nemačkoj i Danskoj počinje Svetski šampionat, a za mesto na desnom krilu naše selekcije konkuriše VUKAŠIN VORKAPIĆ. Selektor Peruničić je ukazao poverenje mladom igraču šabačkog superligaša i posle dobrih igara u pripremnim duelima, odabrao ga među 17 putnika koji će nastupiti na Mondijalu.
Vorkapić je i najmlađi među reprezentativcima. Ove godine puni tek 22 godine, a uz golmana Vojvodine Verkića jedini je iz domaćeg šampionata na spisku. Trenutno je najbolji strelac „plavih“ i jedan od najbolje ocenjenih igrača Super lige. Vukašin je rođen u Beogradu, a u Šabac je došao još kao igrač mlađih kategorija na poziv Veselina Vukovića, ondašnjeg trenera. Konkurencija u reprezentaciji je jaka, jer na njegovoj poziciji igra i iskusni Bogdan Radivojević, prvotimac nemačkog Rain Neker Lovena.
Možda Vukašina vidimo već u petak kada Srbije igra protiv Rusije (18:00). Posle Rusa, naše igrače očekuju utakmice protiv: Francuske (subota, 20:30), Brazila (ponedeljak, 15:30), Koreje (utorak, 18:00) i Nemačke (četvrtak, 18:00).
Mrkonjić u
stručnom štabu
Neče Vorkapić biti jedini predstavnik šabačkog rukometa i „plastike“ u Nemačkoj. Deo stručnog štaba selektora Nenada Peruničića je i fizioterapeut Šapčana Branko Mrkonjić.
U reprezentaciji i na ovom Prvenstvu je i nekadašnji bek „plavih“, igrač koji je tu doživeo punu afirmaciju Nemanja Obradović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa