17. januar 2019.17. jan 2019.
Kreativnost složnih komšija
Neobična akcija stanara zgrade u ulici Prote Smiljanića

Kreativnost složnih komšija

Stanovnici zgrade u ulici Prote Smiljanića u Šapcu žive kao velika, složna porodica. Oplemenili su zajednički prostor, a svojim pozitivnim primerom na najmlađe prenose vrednosti koje su naučili u detinjstvu.
Stanari četvorospratnice znaju pravila lepog ponašanja, a za one koji ih možda ponekad i zaborave, od nedavno, na stepenicama je ispisan zanimljiv podsetnik. Zahvaljujući neobičnoj ideji komšinice Ivane, ulepšana je zgrada, a pored mališana i stariji su se vratili u detinjstvo.
-Ono sto me je podstaklo na ideju oslikavanja stepeništa je divna emocija koju gajim prema svojim komšijama. Inspirisali su me da ih iznenadim vedrim bojama i podsetim da svi možemo da budemo zahvalni na svakom novom danu uz osmeh i „Dobro jutro“ – navodi Ivana Smiljanić i dodaje da kada vide nekoga bez osmeha, poklone mu svoj, jer se sreća deljenjem širi i uvećava.
- Želja mi je bila da svako ko je tog dana tužan, zastane u hodniku i podseti se da je upravo ON vredan življenja, baš takav kakav jeste i da uvek možemo nešto da naučimo jedni od drugih. Komšije su oduševljene i nisam očekivala da će oslikavanje izazvati toliku pažnju. Mali gest, a ljudi su nagradili sa toliko oduševljenja i hvale. Srećna sam što prepoznaju male stvari sa velikim emocijama. Nastavićemo da obogaćujemo zajednički prostor uz puno osmeha i druženja i biće oslikano celokupno stepenište u zgradi. Takođe, posadili smo i tri stabla koja će na proleće kada olistaju dobiti posvetu.
Ivana je želela da za praznike obraduje najmlađe, uložila je talenat i vreme, susedi su bili podrška, donosili kafu i kolače, a svi zajedno iznenadili su 16-oro dece.
-Realizacija je trajala dva dana, neposredno pred Badnji dan kako bi to bio poklon za Božić. Imena dece sam ispisala, jer su oni naši učitelji uz koje saznajemo i rastemo.

M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa