17. januar 2019.17. jan 2019.
FOTO: VANjA ALEKSIĆ

FOTO: VANjA ALEKSIĆ

VATERPOLO: A1 REGIONALNA LIGA

BONUS DANI ZA BITAN MEČ


Sinoć gostovao JUG u Šapcu. Deset dana za pripremu gostovanja na Banjici i duel sa direktnim konkurentom. Od petog mesta svi u borbi za opstanak. Lakša gostovanja, teža domaćinstva
U trenutku odlaska broja pred vama na štampanje u prestonicu, u našem gradu se govorilo o gostovanju velikog, moćnog dubrovačkog JUGA u Šapcu. Dok čitate ovaj tekst, meč je već uveliko završen, nadamo se da je osim spektakla i punih tribina, sjajne atmosfere i konačan rezultat dao povoda za radost domaćim vaterplo fanovima.
Svakako, bez obzira na meč odigran sinoć, na njegov ishod, neuporedivo važniji duel za naše vaterpoliste je gostovanje u Beogradu narednog vikenda, 25,26. ili 27. januara. Dubrovčani će svakako na finalni turnir, polako se kristališe situacija da će tamo, uz njih i MLADOST, biti i dva JADRANA, dok preostale ekipe čeka izuzetno duga, izjednačena i teška borba za opstanak. U toj borbi je i pobednik Kupa Srbije ŠABAC i najtrofeniji klub bivše države, sledeći protivnik naših vaterpolista PARTIZAN.
O sitaciji u Vaterpolo klubu PARTIZAN ste slušali poslednjih nekoliko meseci prethodne godine, a u svakoj od izjava, osvrta, najmanje je bilo govora o vaterpolu. Evropski i svetski gigant je u teškoj finansijskoj situaciji, no ma koliko se govorilo o mogućem gašenju kluba, malo ko veruje da „crno-beli“ neće opstati kao klub i biti i narednih sezona ligaški takmac na domaćoj i regionalnoj sceni. Ne igraju dobro ove sezone, kratak je bio put u Evropi, ostali su bez trofeja u Kupu, samo jednom pobedili u A1 ligi, no još je to branilac titule u Srbiji i tim koji u sastavu ima svoju decu, ali i iskusne: Adžića, Radulovića, Andrejevića, Koroliju. Ma kako delovalo i ma šta govorili u taboru Partizana, sigurno nisu odustali od borbe za spas i u regionu, a potom nadmetanja za titulu u Srpskoj ligi. Za prvu ambiciju, samo jedan je ishod odgovarajući na Banjici.
ŠABAC, slobodno možemo reći sada, zna kako protiv PARTIZANA. Bilo je situacija u kojima su Beograđani pobeđivali i velikom razlikom, no u poslednja tri duela, tri puta je Šabac izlazio kao pobednik, a u trilingu pobeda su trijumi u sva tri takmičenja (Prvenstvo Srbije, Kup Srbije, Regionalna liga), na tri različita bazena, te više ne postoji negativna tradicija koju treba srušiti. Nepoznanica nema među klubovima, a „u dušu“ rivala znaju i prvotimci Šapca koji su stasavali u klubu iz Beograda. Raniji meč protiv Juga, doneo je tri dana bonusa za pripremu velikog duela gde bi pobeda opstanak dovela na dohvat ruke.
U drugom delu A1 lige, Šapčane očekuju gostovanja gde su bodovi mnogo realniji nego u prvom delu kada su putovali „na noge“ učesnicima Lige šampiona, ali i domaćinstva protiv velikana. Na Gradskom bazenu će gostovati još: MLADOST Zagreb, JADRAN Herceg Novi, JADRAN Split, MORNAR Split, dok će naše igrače dočekati još: PARTIZAN, PRIMORAC Kotor, POŠK Split i C. ZVEZDA. Poslednjeplasirani tim će direktno u A2 ligu, dok pretposlednjeg očekuje baraž.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa