17. januar 2019.17. jan 2019.
NASTAVLjENI PROTESTI ŠIROM SRBIJE

Najmasovnije u Kragujevcu

U Kragujevcu je organizovan drugi protest pod nazivom "Budi jedan od pet miliona". Ono što protest u Kragujevcu izdvaja od ostalih u unutrašnjosti Srbije je činjenica je iznenađujuće mnogobrojan.
Posle prvog okupljanja gde je bilo oko 2.500 ljudi, ovaj od prošle subote je bio duplo brojniji, javljaju izveštači iz Kragujevca.
Učesnici protesta „Budi jedan od pet miliona-Kragujevac“su od predstavnika vlasti zatražili da govore istinu i poštuju zakone, jer je to uslov za normalizaciju društva i uređenje sistema.
Na skupu se čulo skandiranje „Ne svima koji jašu građane već 30 godina i koji su „izbrisali građanski Srbiju“.
Najavio je da će naredni protesti i dalje biti organizovani subotom.
U Gornjem Milanovcu su istog dana, u subotu 12, januara, stotinjak građana dočekali aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva koji su se pešice upitili ka Beogradu sa idejom da stignu na protest na kojem će biti obeležena godišnjica od ubistva Olivera Ivanovića. Na taj način su počeli protesti i u ovom gradu.
Prvi protest u Novom Sadu zakazan je za petak, 18. januar.
Građani Požege protiv
lokalne vlasti
Građani Požege su protestovali protiv lokalne vlasti, i to deseti put od februara prošle godine, ukazujući na nezakonite radnje njenih čelnika i poželeli im da se uskoro nađu iza zatvorskih rešetaka. Na protestu, koji je organizovalo Udruženje „Inicijativa za Požegu“, i pored velike hladnoće, na Trgu slobode okupilo se oko 200 građana.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa