24. januar 2019.24. jan 2019.
POBEDA DONOSI MIR
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

POBEDA DONOSI MIR

Možda i odlučujući ili bar jedan od odlučujućih mečeva za šabačke vaterpoliste u A1 ligi sledi u kolu pred nama. Lepo je igrati protiv JUGA, biti takmac velkikanima u ligi, no naš klupski vaterpolo nije na nivou dovoljnom da se suprostavi najjačim predstavnicima vaterpola Hrvatske, te je surova realnost da će jedan klub iz Srbije najverovatnije morati u baraž za spas u eliti. To je realno, te onda valja se potruditi da to ne bude ŠABAC. Ukoliko Šapčani slave na Banjici sa velikom sigurnošću mogu tvrditi da i neće biti oni.
PARTIZAN je veliko ime, jedno od najvećih u svetu vaterpola, ali je trenutno tim u borbi za opstanak u Regionalnoj ligi i direktan konkurent ŠAPCU koji ima isti cilj. Do pre dve godine pričati o pobedi ŠAPCA na gostovanju sedmostrukom prvaku Evrope izgledalo je smešno, možda i nadmeno, no prethodne dve sezone, a posebno poslednji meč na tom bazenu, pokazali su da takve ambicije nisu nerealne. ŠABAC je u pretposlednjem kolu domaće lige, krajem maja 2018. pobedio u Beogradu 9:4, a potom je dva puta pobedio „crno-bele“, najpre u Šapcu u A1 ligi, odnosno u polufinalu Kupa Srbije. Ovdašnji klub je u boljem položaju na tabeli i trenutno sa više šansi da obezbedi opstanak. O Partizanu mnogo zna i više prvotimaca Šapca, upravo pristiglih iz Beograda: Toholj, Lukić, Janković, Vučinić, Bolović, ranije Repanović, Velkić.
Ima prednosti na strani Šapca, ali i opasnosti. PARTIZAN ne sme da izgubi ukoliko želi da sačuva realne izglede da bude iznad crte. Šampion Srbije posebnu snagu crpi na svom bazenu i sigurno da tu vidi priliku za spas, a iako situacija u klubu nije dobra, fokus usmeren na taj segment, oslobađa prvotimce pritiska.Kada situacija nameće imperativ, potrebno je iskustvo, a njega donose: Kasum, Adžić, Andrejević, Barać, Radulović, Korolija. Vićković, Smiljević, Gbadamasi su polet mladosti, a ime kluba koji predstavljaju veliki vetar u leđa. Moguće je sve, a neizvestan meč jedini siguran. Pobednik Kupa Srbije gostuje šampionu naše zemlje. Podatak koji dovoljno govori.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa