24. januar 2019.24. jan 2019.
Protest „1 od 5 miliona“ u Šapcu

Vučiću shvati, nećemo stati

“Gospodine predsedniče, kada bi ti ispričali večeras šta si sve radio i kakvo si zlo naneo Srbiji u toku prethodnih 5,6, godina, ali i u periodu od pre 2000. godine trebalo bi nam mnogo vremena. Zato ćemo te svakim danom i na svakom protestu podsećati na sve što si nam činio“
Protestu "1 od 5 miliona" proteklog petka pridružio se i Šabac. Građani su se u 18 časova okupili ispred Stare robne kuće odakle su započeli šetnju kroz ulice: "Kneza Miloša","Cara Dušana","Dr Andre Jovanovića","Stojana Novakovića","Koste Abraševića" i "Masarikove". Prisutnima se na samom početku obratio Predrag Koraksić Koraks, predsednik Čivijaške republike, porukom „Vučiću shvati, nećemo stati“.
Jedan od organizatora protesta Dušan Tufegdžić u obraćanju prisutnima pred početak protesta istakao je da je u toku organizacije bilo problema i spletki na društvenim mrežama, od članova SNS-a.
- Oni su neki drugi ljudi za razliku od nas. Mi smo ovde da oni ne bi bili tamo gde jesu sada. Drago mi je što smo se okupili uprkos kiši u ovolikom broju – istakao je Tufegdžić i u toku obraćanja poručio Aleksandru Vučiću:
“Gospodine predsedniče, kada bi ti ispričali večeras šta si sve radio i kakvo si zlo naneo Srbiji u toku prethodnih 5,6, godina, ali i u periodu od pre 2000. godine trebalo bi nam mnogo vremena. Zato ćemo te svakim danom i na svakom protestu podsećati na sve što si nam činio“
Zahteve koji podrazumevaju pet minuta na RTS-u za proteste, jedno izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative ZDP-a Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića, ostavka Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i obrazloženje detaljnog plana za Kosovo, je pre šetnje ponovila Suzana Perić.
Kako bi se i Šabac uskladio sa celom Srbijom protesti će se nastaviti, kako organizatori kažu verovatno svake subote, ali o tome će građani biti na vreme obavešteni.
I sutra u Šapcu protest “1 od 5 miliona”
U Šapcu će sutra, drugi put, biti održan građanski protest “1 od 5 miliona” kojim se Šabac pridružuje omasovljenim beogradskim protestima na kojima se građani već sedam nedelja bune protiv nasilja i režima Aleksandra Vučića. Skup je zakazan za 18 časova ispred stare robne kuće.
Osim zaustavljanja nasilja, zahtevi protestanata su: pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića. Traži se i ostavka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i obrazloženje plana za Kosovo od predsednika Vučića.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa