24. januar 2019.24. jan 2019.
Vučićevo zlatno doba
U ŠAPCU PROMOVISAN KALENDAR NAJPOZNATIJEG
SRPSKOG KARIKATURISTE KORAKSA

Vučićevo zlatno doba

Kao jedna od konstanti je zarđala kašika, sa kojom je ranije predstavljan Vojislav Šešelj, pa Toma Nikolić, a u poslednje vreme umesto zarđalih pojavile su se zlatne kašike Aleksandra Vučića i njegovo zlatno doba. A, pre će biti kameno doba - rekao je Koraks
U Šabačkom pozorištu danorganizovana je tribina „Zlatno doba“, na kojoj je predstavljen i kalendar Danasovog karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa.
Koraksić je naveo da svakog dana ima bar četiri-pet situacija, odnosno gluposti iz dnevne politike, koje su za karikaturu, ali da jednostavno nema vremena sve da ih nacrta.
- Kao jedna od konstanti je zarđala kašika, sa kojom je ranije predstavljan Vojislav Šešelj, pa Toma Nikolić, a u poslednje vreme umesto zarđalih pojavile su se zlatne kašike Aleksandra Vučića i njegovo zlatno doba. A, pre će biti kameno doba - rekao je Koraks.
Milan Vlajčić, filmski kritičar ukazao je na dugu storiju karikature, a da Koraksov opus podseća na opus velikog francuskog slikara i karikaturiste Onora Domijea.
– Karikatura je svojevrsno ogoljavanje surove političke stvarnosti, sa gorkim ukusom da živimo u jednom iskrivljenom autoritarnom režimu – rekao je Vlajčić. On je naveo i poražavajuću sliku štampanih medija u Srbiji, gde su tiraži svih dnevnih novina 230.000 primeraka. Nažalost, tabloidi su ubedljivo najčitaniji, a pored laži, primitivizma i gole režimske propagande donose i pornografiju – istakao je Vlajić.
On je dodao da poseta predsednika Rusije Vladimira Putina potvrđuje ogromnu propagandnu mašineriju Aleksandra Vučića, a kao primer Vlajčić navodi lutanje i one koji su dovedeni za sendvič s obzirom da živi na 200 metara od Hrama Svetog Save.
Dragana Rakić, odbornica u Vršcu i potpredsednica DS, rekla je da su njeni sugrađani dali ogroman doprinos pobedi SNS u Lučanma, neki su cepali drva, a neki su čak nosili mrtvačke kovčege, saživevši se sa meštanima.
– Važno je da je pokrenut talas protesta, da se pored Beograda bude i građani u drugim mestima, rekla je Rakić i za naredni petak najavila protest i u Vršcu.
Novinar Danasa Dragan Eraković govorio je o neprimernom bogaćenju, tom zlatnom dobu za Vučića i kompaniju, počev od basnoslovnog dila sa privatnom arapskom firmom, sakrivenog po leks specijalisu, a radi se o tri milijarde evra Beograda na vodi. Takođe, u Grockoj, kao svež primer, gde je tamošnji novinar Milan Jovanović napadnut, izgorela mu je kuća a napadači su i pucali, negde se izgubilo tridesetak miliona evra za gasifikaciju – zaključio je Eraković.

N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa