24. januar 2019.24. jan 2019.
ŠABAC DOBIJA DVE NOVE MANIFESTACIJE

Humanost i igra

Godinama unazad Šabac je na turističkoj mapi Srbije prepoznatljiv po svojim manifestacijama. “Čivijaški karneval”, Vašar, “Konjičke svečanosti”, “Šabački letnji festival”, Moto skup, dovedu u Šabac više hiljada turista, kako iz cele Srbije, tako i van granica naše zemlje.
Turistička organizacija grada Šapca iz godine u godinu radi na tome da osmišljavanjem novih sadržaja turistička ponuda bude još zanimljivija. Pri tom se vodi računa da i građanima Šapca ovi događaji što više ulepšaju dane.
Ovog proleća Šapčanima će biti predstavljene dve nove manifestacije. Prvo će na Lazarevu subotu biti organizovan događaj, koji će pre svega imati humanitarni karakter, “Ulica humanih Čivijaša”, a 29. aprila, na Međunarodni dan igre, ustanoviće se manifestacija “Šabac pleše”.
-Nastavljamo trend da svake godine uvodimo nešto novo za šta verujemo da će na dobar način predstaviti naš grad i poslati lepu sliku o Šapcu i Šapčanima ostatku Srbije, ali i van granica naše zemlje. Manifestacija “Ulica humanih Čivijaša” biće organizovana u pešačkoj zoni u Gospodar Jevremovoj ulici. Postavićemo dve kapije, a sugrađani će kupovinom bedža na ulazu postajati deo ovog događaja. Organizovaćemo niz zanimljivih sadržaja, posebno za najmlađe. Doći će animatori, junaci iz crtanih filmova, škole će imati svoje štandove. Nadamo se da će se uključiti i privrednici i ugostitelji, da prikupimo što veća sredstva, navodi direktor TOŠ Srđan Mitrašinović.
Novac prikupljen tokom ovog dana otići će za lečenje jednog ili više Šapčana kojima pomoć bude najpotrebnija.
Cilj manifestacije “Šabac pleše” jeste da i Šabac dobije svoje mažoretkinje. Zato će se ovaj događaj realizovati sa Udruženjem građana “Mažoretkinje”.
-Smatramo da su škole najbolja baza za to. Razgovaraćemo sa njima i nadamo se da će sve sve osnovne, a možda i neke srednje škole priključiti, i za taj dan spremiti koreografije kojim će se predstaviti našim sugrađanima, kaže Mitrašinović.
Pored dve manifestacije za ovu godinu je planiran i niz događaja koji će se organizovati u šabačkim selima radi promocije ruralnog turizma.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa