31. januar 2019.31. jan 2019.
Prioritet realizacija projekata
VLADAN KRASAVAC, NOVI NAČELNIK
MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Prioritet realizacija projekata

„Mačvanski upravni okrug je uključen u brojne projekte čija realizacija je predviđena za naredni period. Uložiću mnogo energije i truda da se oni ostvare. Među njima je izgradnja brze saobraćajnice Loznica – Šabac – Ruma koja će se povezivati sa fruškogorskim koridorom i koja će vezati Republiku Srpsku i naš okrug sa Novim Sadom i Vojvodinom“, naveo je, između ostalog, Vladan Krasavac
Rešenjem Vlade Republike Srbije na mesto novog načelnika Mačvanskog upravnog okruga imenovan je Vladan Krasavac. Diplomirani inženjer poljoprivrede Šapčanima je poznat kao golman Metaloplastike i sedam evropskih klubova. Po završetku igračke karijere trenirao je golmane u Aziji i Africi, kao i u italijanskoj reprezentaciji. Veruje da mu kontakti koje je ostvario širom sveta, kao i sportska borbenost mogu samo pomoći u obavljanju nove funkcije.
Uloga načelnika Mačvanskog upravnog okruga je da koordinira rad između lokalnih samouprava dva grada: Šapca i Loznice, i šest opština: Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Krupnja, Ljubovije i Malog Zvornika. Takođe spona je između okruga i resornog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali i drugih ministarstava. Načelnik kontroliše i rad područnih jedinica državne uprave, odnosno inspekcijskih službi.
Krasavac je u svom predstavljanju javnosti u prošli četvrtak istakao da mu je prioritet rad na projektima čija je realizacija već u planu, ali i da će pokušati da ostvari neke nove.
-Mačvanski upravni okrug je uključen oijekte čija realizacija je predviđena za naredni period. Uložiću mnogo energije i truda da se oni ostvare. Među njima je izgradnja brze saobraćajnice Loznica – Šabac – Ruma koja će se povezivati sa Fruškogorskim koridorom i koja će vezati Republiku Srpsku i naš okrug sa Novim Sadom i Vojvodinom. Time će se dobiti brži protok saobraćaja, ali i brži protok robe i usluga, što je jedan od bitnih uslova investitora koji žele da ulažu u naš okrug. Tu je i sporazum 17 gradova i opština u slivu reke Drine koji je potpisan u Loznici krajem prošle godine, a izuzetno je važan za sve teritorije kroz koje protiče Drina, pre svega zbog njenog eventualnog izlivanja, naveo je Krasavac.
Velika želja novog načelnika MUO jeste aktiviranje potpisanih memoranduma o razumevanju sa ruskom Brjanskom oblašću i realizacija projekata o kojima se ranije govorilo. Takođe, fokus će mu biti na što većem broju ugovora o prekograničnoj saradnji prvenstveno između MUO i Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.
-Jedan od velikih ciljeva je stalna promocija sportskih, kulturnih, verskih i turističkih potencijala našeg okruga kroz različite projekte, radionice i savetovanja. Imamo javno obećanje premijerke Ane Brnabić da je u budžetu obezbeđen novac za Spomen kompleks Cer i da će u narednom periodu taj projekat biti i realizovan. Ovde se ne završava lista projekata. Nadam se da će se otvoriti još dosta novih, rekao je Krasavac i dodao da će projekata biti onoliko koliko on bude aktivan na tom polju, a da ima želju i energiju da ih pokrene što više.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa