12. maj 2011.12. maj 2011.
GOSTI IZ FRAJBURGA NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

DAN EVROPE NA NAJLEPŠI NAČIN

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošlog ponedeljka u Gradskoj kući primio učenike i profesore iz nemačkog grada Frajburga koji su u okviru programa “Partnerstvo na delu“ posetili šabačku Ekonomsko ““ trgovinsku školu
Izrazio bih posebno zadovoljstvo što je do ovog susreta došlo upravo 9. maja, na Dan Evrope. Mislim da je saradnja mladih ljudi i njihovo međusobno druženje najlepši način da se ovaj datum obeleži. Dug vremenski period koji smo proveli pod sankcijama na nas je ostavio velike posledice. Kako na ekonomiju, tako i na svest ljudi, pa su shodno tome u našem narodu formirana dva pogrešna mišljenja o Evropskoj uniji. Prvo, da su evropske zemlje mesta gde samo dobijate novac i teče med i mleko i drugo, podjednako pogrešno, da nam Evropa nije potrebna. U takvom okruženju, gde nismo imali priliku da se poredimo sa drugima izgubili smo svest o sebi ““ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i podvukao da su inicijative poput “Partnerstva na delu“ gde naši učenici imaju prilike da se druže sa svojim vršnjacima iz zemalja EU od izuzetnog značaja za kreiranje svesti kod mladih ljudi.
Direktor Ekonomsko-trgovinske škole iz Šapca Momčilo Pavlović, prilikom susreta sa gradonačelnikom, izrazio je zahvalnost šabačkoj Gradskoj upravi zbog podrške akciji “Partnerstvo na delu“, i ukratko, prisutnima izložio program sedmodnevne posete nemačkih učenika Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa