7. februar 2019.7. feb 2019.
Prijem za predstavnike futsal
reprezentacija Srbije i Irana

Želimo ponovo da dođemo u Šabac

Obe reprezentacije impresionirane su prijemom i gostoljubivošću Šapčana. Sport prevazišao nivo rivaliteta i pretvorio se u iskreno prijateljstvo. Želja da oživi futsal i u Šapcu
Igrači, stručni štab i rukovodstvo futsal reprezentacije Srbije boravilo je u Šapcu nedelju dana, reprezenti futsal selekcije Islamske Republike Iran kraće, no zajednička je zahvalnost gradu domaćinu na sjajnom prijemu, gostoprimstvu i najboljem utisku koji će poneti iz Šapca.
-U Srbiju i Šabac smo se „zaljubili“ od prvog koraka koji smo napravili ovde. Znali smo da idemo kod prijatelja, nismo sumnjali u gostoprimstvo, a opet smo ostali zatečeni na pozitivan način. Hvala svima koji su nam ukazali čast, pokazali ljubaznost i nadamo se da ćemo imati priliku da uzvratimo na isti način u našoj zemlji. Mi se pripremamo za Azijski kup gde branimo titulu, Srbija je jak rival koji ima velike ambicije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, te smo jedni drugima sjajni sparing partneri, no mi smo prijatelji, a sada je ta spona među nama još ojačana - rekao je Seid Muhamad Nazis, selektor iranske reprezentacije.
U Fudbalskom savezu Srbije odlučili su da se za dva pripremna duela protiv treće reprezentacije sveta Irana pripremaju u Šapcu. Prema rečima selektora, jedini žal je što je nedelju dana prošlo i što se moraju rastati sa našim gradom.
-Uživali smo tokom ovih nedelju dana. Imali smo uslove za rad, trening, ali i slobodno vreme su nam Šapčani učinili lepšim. Svi su bili na raspolaganju, izlazili u susret na svakom koraku, želeli da se slikaju. Ljubav prema sportu može da se oseti na svakom koraku. Verujem da neće proći mnogo do našeg sledećeg zajedničkog dolaska ovde i neke nove utakmice, biće nam zadovoljstvo - naglašava selektor Srbije Goran Ivančić.
Delegacije dva saveza ugostio je i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
-Čast nam je da budemo domaćini svakoj reprezentativnoj selekciji. Poznato je koliko Šapčani vole sport, a znam da vole i futsal iako nemamo velike rezultate kao grad u njemu. Mnogim sugrađanima je ovo i omiljeni vid rekreacije, a verujem da ovakvi događaji mogu biti najveći podstrek za uspon kluba iz Šapca u futsalu i plasman u neki od najviših rangova - uveren je Pajić.
Tokom nedelje, srpski reprezentativci su se družili sa osnovcima škole „Jevrem Obrenović“ i đacima Srednje ekonomske škole „Stana Milanović. Meč Srbije i Irana odigran je u utorak, 5. februara, a opširnije o toj utakmici, kao i najavi još jednog potencijalnog velikog futsal događaja čitajte na sportskim stranama.

B. D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa