7. februar 2019.7. feb 2019.
HUMANITARNA ORGANIZACIJA “28. JUN”
KUPILA KUĆU ĐURI MAJSTOROVIĆU

Usrećili petočlanu porodicu

Humanitarna organizacija “28. jun”, uručila je 30. januara ove godine u Zminjaku, kod Bogatića, ključeve od kuće, koju su kupili dobrovoljnim prilozima, ratnom veteranu iz rata u Hrvatskoj Đuri Majstoroviću i njegovoj petočlanoj porodici.
- Iako je pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nešto čime se kroz humanitarne projekte najviše bavimo, ne zaboravljamo ni naše sunarodnike iz Srbije i regiona. Majstorović je, nakon pet godina ratovanja, bio primoran da se tokom 23 godine nekoliko puta seli po Srbiji, tražeći adekvatan smeštaj. Kad smo saznali za taj slučaj nismo mogli da ostanemo “skrštrnih ruku”, rekao je ovom prilikom, predajući domaćinu ključeve kuće Sava Vojnović, zamenik izvršnog direktora ove humanitarne organizacije za Balkan.
Đuro Majstorović sa članovima svoje porodice, dočekao je goste na pragu svog doma. Izrazio je predstavnicima, pomenute humanitarne organizacije veliku zahvalnost i naglasio da njegova porodica zahvaljujući humanim ljudima ostaje na okupu, sa sigurnim mestom za život.
Nedavno je, humanitarna organizacija “28. jun”, obradovala mališane iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, božićnim paketićima i time završila projekat “Dogodine u Prizrenu”, koji je započela pre tri meseca, a uskoro se očekuje da kamion sa medicinskom pomoći, vrednom 700.000 dolara, koji su prikupili članovi organizacije, stigne u Klinički centar Niš, odakle će prikupljena oprema biti raspoređena u bolnice širom Kosova i Metohije i regiona.
U maju 2018. godine ova humanitarna organizacija, postala je prva dobrotvorna organizacija iz bivše Jugoslavije kojoj je dodeljen poseban konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama. Osnovana je 2011. godine, a registrovana godinu dana kasnije u Kanadi, kao neprofitabilna organizacija. Kroz različite projekte, organizovane do sada, prikupili su više od 184. tone humanitarne medicinske i pomoći u vanrednim situacijama, vredne preko 6,1 milion dolara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa